Studiegids » wo » WO Opleidingen » Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie (Bachelor) – Universiteit Leiden – Leiden

Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie (Bachelor) – Universiteit Leiden – Leiden

De universitaire bachelorstudie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie is gericht op onderzoek naar cultuur, samenleving of groep. De culturele antropologie bestudeert maatschappijen, culturen en de veranderingsprocessen die daarin plaatsvinden. De culturele antropologie en ontwikkelingssociologie bestuderen de modernisering die zich voordoet in ontwikkelingslanden.

Vanaf 1 september 2019 is deze opleiding een Internationale Bacheloropleiding en kan dan geheel in het Engels gevolgd worden. Hierdoor is het mogelijk voor studenten uit het buitenland om in Leiden antropologie te studeren. De opleiding heeft daardoor een sterk internationaal karakter. Alle hoorcolleges zijn in het Engels. Werkgroepen, workshops, veldwerk en -training, schriftelijke opdrachten en tentamens kunnen allemaal in het Engels óf in het Nederlands gedaan worden

Universiteit Leiden, Leiden

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit Leiden, Leiden in Leiden.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS
8.0
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Verplichte Matching

As part of the process of joining our bachelor’s programme, you are required to complete our online matching module. This is to make sure that this programme matches your expectations, interests and capabilities. Via this online matching module you will familiarise yourself with the course materials and the methodology that are typical for the programme. Once completed the matching module, you will receive feedback about how well this programme matches your interests and capabilities.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, die je kunt volgen bij Universiteit Leiden in Leiden. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding417 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 120 eerstejaars
 • Eerstejaars man 27%
 • Eerstejaars vrouw 73%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 74%
 • Studeert door na afronden opleiding 77%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 162 studenten gestemd op de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie. Waarvan er 1.9% een 1 hebben gegeven, 3.1% een 2, 8.0% een 3, 66.0% een 4 en tot slot heeft 21.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.0 / 10
 • Sfeer 8.6 / 10
 • Docenten 8.1 / 10
 • Studiebegeleiding 7.4 / 10
 • Toetsing en informatie 7.5 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.8 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 1.9%
2 / 5 3.1%
3 / 5 8.0%
4 / 5 66.0%
5 / 5 21.0%


Doorstroming Vervolgopleidingen

Wil jij graag doorsturen en hier een bachelor of masteropleiding achteraan plakken? Hieronder vind je de meest gekozen opleidingen en het doorstromingspercentage!

 • Culture, Organization and Management5.0% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Culture, Organization and Management.
 • Kunst- & Cultuurwetenschappen3.1% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Kunst- & Cultuurwetenschappen.
 • Cultural Anthropology and Development Sociology12.5% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Cultural Anthropology and Development Sociology.
 • Medische Antropologie en Sociologie3.8% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Medische Antropologie en Sociologie.
 • Cultural Anthropology: Sociocultural Transformation (research)5.0% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Cultural Anthropology: Sociocultural Transformation (research).
 • Human Geography4.4% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Human Geography.
 • Sociologie6.3% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Sociologie.
 • Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen14.4% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie van Universiteit Leiden in Leiden achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie. Heb je zelf ook ervaring met Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie van Universiteit Leiden, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie (voltijd) in Leiden de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Leiden!


Veelgestelde Vragen over Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie te volgen bij Universiteit Leiden:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie volgen?

De opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie kun je onder andere bij Universiteit Leiden in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie?

Als je de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie wil volgen bij Universiteit Leiden, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie?

De opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie van Universiteit Leiden kreeg in 2023 het cijfer 8.0.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie?

Aan de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie studeren momenteel rond de 417 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Universiteit Leiden, vestiging Leiden

Adresgegevens

Rapenburg 70
2311 EZ, Leiden
Zuid-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 14:59.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen