Studiegids » wo » WO Opleidingen » Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed (Master) – Universiteit van Amsterdam – Amsterdam

Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed (Master) – Universiteit van Amsterdam – Amsterdam

De universitaire masterstudie Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed (Restauratiekunde) is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op de materiële zorg voor het cultureel erfgoed. Je krijgt inzicht in de historische materialen en hun verouderingsgedrag, de gebruiks- en restauratiegeschiedenis, kunsthistorische aspecten, restauratie-ethiek, onderzoeksmethoden en documentatietechnieken. Daarnaast leer je een veelheid aan moderne conserverings- en restauratietechnieken en materialen kennen.

The programme has a workload of 120 ECTS: 66 ECTS object-focused practical training; 36 ECTS theory courses; and 18 ECTS thesis. The practical projects will focus on one of the nine disciplines. At least one of the practical components will comprise an interdisciplinary project that also draws on other disciplines. The thesis is the result of an individual project. You will also take part in a programme of presentations, lectures and symposia.

Universiteit van Amsterdam, Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit van Amsterdam, Amsterdam in Amsterdam.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS
8.3
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed, die je kunt volgen bij Universiteit van Amsterdam in Amsterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding63 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 27 eerstejaars
 • Eerstejaars man 19%
 • Eerstejaars vrouw 81%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 23 studenten gestemd op de opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 17.4% een 3, 52.2% een 4 en tot slot heeft 30.4% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.3 / 10
 • Sfeer 8.5 / 10
 • Docenten 8.2 / 10
 • Studiebegeleiding 7.8 / 10
 • Toetsing en informatie 7.7 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.8 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 0.0%
3 / 5 17.4%
4 / 5 52.2%
5 / 5 30.4%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

gemiddeld

Samenhang baankans met de economie.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed van Universiteit van Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed. Heb je zelf ook ervaring met Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed van Universiteit van Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed (voltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!


Veelgestelde Vragen over Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed te volgen bij Universiteit van Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed volgen?

De opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed kun je onder andere bij Universiteit van Amsterdam in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed?

Als je de opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed wil volgen bij Universiteit van Amsterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed?

De opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed van Universiteit van Amsterdam kreeg in 2023 het cijfer 8.3.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed?

Aan de opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed studeren momenteel rond de 63 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Universiteit van Amsterdam, vestiging Amsterdam

Adresgegevens

Gebouw E, Roetersstraat 11
1018 WB, Amsterdam
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:04.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen