Studiegids » wo » WO Opleidingen » Communicatie en Life Sciences (Bachelor) – Wageningen University & Research – Wageningen

Communicatie en Life Sciences (Bachelor) – Wageningen University & Research – Wageningen

De universitaire bachelorstudie Communicatie en Life Sciences is gericht op toegepaste communicatie op het gebied van voeding, gezondheid, natuur, milieu, water en landgebruik. Je wordt opgeleid tot een communicatiedeskundige die communicatieprocessen kan onderzoeken en kan analyseren, en ook concrete activiteiten kan bedenken en uitvoeren. Je besteedt aandacht aan de aanpak van communicatievraagstukken in de samenleving. Daarbij draait het om de grondbegrippen en achtergronden van de communicatiewetenschap en om de (huidige) ontwikkelingen in de media, het mediabeleid en de mediaproblematiek. Communicatiewetenschappelijk onderzoek opzetten en uitvoeren maakt hiervan deel uit.

Wageningen University & Research, Wageningen

Deze opleiding kun je volgen bij Wageningen University & Research, Wageningen in Wageningen.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS
7.9
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Communicatie en Life Sciences.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Studiekeuzecheck

De universiteit biedt een extra matchingsactiviteit aan die jou de gelegenheid biedt om je keuze te checken. Deze online matching is verplicht voor elke aankomende bachelorstudent die in Wageningen een opleiding wil volgen, ongeacht uit welk land je komt.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Communicatie en Life Sciences, die je kunt volgen bij Wageningen University & Research in Wageningen. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding105 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 24 eerstejaars
 • Eerstejaars man 25%
 • Eerstejaars vrouw 75%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 83%
 • Studeert door na afronden opleiding 91%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Communicatie en Life Sciences (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 43 studenten gestemd op de opleiding Communicatie en Life Sciences. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 2.3% een 2, 18.6% een 3, 60.5% een 4 en tot slot heeft 18.6% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.9 / 10
 • Sfeer 8.3 / 10
 • Docenten 7.9 / 10
 • Studiebegeleiding 7.1 / 10
 • Toetsing en informatie 7.9 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.5 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 2.3%
3 / 5 18.6%
4 / 5 60.5%
5 / 5 18.6%


Doorstroming Vervolgopleidingen

Wil jij graag doorsturen en hier een bachelor of masteropleiding achteraan plakken? Hieronder vind je de meest gekozen opleidingen en het doorstromingspercentage!

 • Communication, Health and Life Sciences41.5% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Communication, Health and Life Sciences.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Communicatie en Life Sciences van Wageningen University & Research in Wageningen achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Communicatie en Life Sciences dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Communicatie en Life Sciences Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Communicatie en Life Sciences. Heb je zelf ook ervaring met Communicatie en Life Sciences van Wageningen University & Research, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Communicatie en Life Sciences (voltijd) in Wageningen de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Loopbaanbegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Wageningen!


Veelgestelde Vragen over Communicatie en Life Sciences

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Communicatie en Life Sciences te volgen bij Wageningen University & Research:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Communicatie en Life Sciences volgen?

De opleiding Communicatie en Life Sciences kun je onder andere bij Wageningen University & Research in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Communicatie en Life Sciences?

Als je de opleiding Communicatie en Life Sciences wil volgen bij Wageningen University & Research, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Communicatie en Life Sciences?

De opleiding Communicatie en Life Sciences van Wageningen University & Research kreeg in 2023 het cijfer 7.9.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Communicatie en Life Sciences, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Communicatie en Life Sciences?

Aan de opleiding Communicatie en Life Sciences studeren momenteel rond de 105 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Wageningen University & Research, vestiging Wageningen

Adresgegevens

Droevendaalsesteeg 2
6708 PB, Wageningen
Gelderland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 14:59.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen