Studiegids » wo » WO Opleidingen » Cognitive Neuropsychology (research) (Master) – Vrije Universiteit Amsterdam – Amsterdam

Cognitive Neuropsychology (research) (Master) – Vrije Universiteit Amsterdam – Amsterdam

De universitaire masterstudie Cognitive Neuropsychology (research) is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. Deze onderzoeksmaster bereidt je voor op een loopbaan als wetenschappelijk onderzoeker. De studie is gericht op onderzoek naar cognitie, hersenen en gedrag. Het programma stimuleert wetenschappelijk inzicht en kritisch denken.

The programme is taught in English and its unique approach attracts students from many different countries. In addition to the standard programme, you will also have the opportunity to take subjects at other faculties, if you so wish. Many of the lecturers on the Master's programme have contact with foreign universities, mostly in the United States, Canada and the United Kingdom. This improves your prospects of being able to do graduate research abroad.

Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam in Amsterdam.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS
7.5
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Cognitive Neuropsychology (research).

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Cognitive Neuropsychology (research), die je kunt volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding74 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 29 eerstejaars
 • Eerstejaars man 24%
 • Eerstejaars vrouw 76%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Cognitive Neuropsychology (research) (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 32 studenten gestemd op de opleiding Cognitive Neuropsychology (research). Waarvan er 3.1% een 1 hebben gegeven, 3.1% een 2, 21.9% een 3, 59.4% een 4 en tot slot heeft 12.5% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.5 / 10
 • Sfeer 8.0 / 10
 • Docenten 8.4 / 10
 • Studiebegeleiding 8.3 / 10
 • Toetsing en informatie 7.2 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.9 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 3.1%
2 / 5 3.1%
3 / 5 21.9%
4 / 5 59.4%
5 / 5 12.5%

Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Cognitive Neuropsychology (research) (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

erg laag

Samenhang baankans met de economie.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

laag

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Cognitive Neuropsychology (research) van Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Cognitive Neuropsychology (research) dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Cognitive Neuropsychology (research) Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Cognitive Neuropsychology (research). Heb je zelf ook ervaring met Cognitive Neuropsychology (research) van Vrije Universiteit Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Cognitive Neuropsychology (research) (voltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!

Veelgestelde Vragen over Cognitive Neuropsychology (research)

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Cognitive Neuropsychology (research) te volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Cognitive Neuropsychology (research) volgen?

De opleiding Cognitive Neuropsychology (research) kun je onder andere bij Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Cognitive Neuropsychology (research)?

Als je de opleiding Cognitive Neuropsychology (research) wil volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Cognitive Neuropsychology (research)?

De opleiding Cognitive Neuropsychology (research) van Vrije Universiteit Amsterdam kreeg in 2023 het cijfer 7.5.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Cognitive Neuropsychology (research), dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Cognitive Neuropsychology (research)?

Aan de opleiding Cognitive Neuropsychology (research) studeren momenteel rond de 74 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Vrije Universiteit Amsterdam

Adresgegevens

De Boelelaan 1105
1081 HV, Amsterdam
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:04.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud