Studiegids » wo » WO Opleidingen » Civiele Techniek (Bachelor) – Technische Universiteit Delft – Delft

Civiele Techniek (Bachelor) – Technische Universiteit Delft – Delft

De universitaire bachelorstudie Civiele Techniek is gericht op projecten die de leefomgeving veilig, bereikbaar en bewoonbaar maken. Je leert bouwwerken, zoals bruggen, tunnels, wolkenkrabbers, snelwegen, waterzuiveringsinstallaties, havens en spoorbruggen ontwerpen en bouwen. Ook leer je materiaalonderzoek verrichten en bouwprocessen leiden.

In het eerste jaar leg je de basis voor je technische kennis met wiskunde, mechanica en toegepaste vakken. Je gaat aan de slag met de deelgebieden Bouw en Transport. Tijdens het tweede jaar staat verbreding van je technische basiskennis centraal. Je richt je op het deelgebied Water. In het derde jaar kies je een minor en drie specialisatievakken in een richting die jou het meest aanspreekt.

Technische Universiteit Delft, Delft

Deze opleiding kun je volgen bij Technische Universiteit Delft, Delft in Delft.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS
7.5
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Civiele Techniek.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM (met Natuurkunde en Wiskunde B), CM (met Natuurkunde en Wiskunde B), NG (met Natuurkunde en Wiskunde B), NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Studiekeuzecheck

De TU Delft vindt het belangrijk dat je een juiste studiekeuze maakt. Daarom bieden we de studiekeuzecheck aan waarop je ook feedback ontvangt. Bij Civiele Techniek is de studiekeuze check niet verplicht en het advies niet bindend. Ook bij een negatief advies mag je dus aan de opleiding beginnen. Maar het is dan wel verstandig om na te denken of de opleiding echt bij je past. . Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Civiele Techniek, die je kunt volgen bij Technische Universiteit Delft in Delft. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding1243 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 292 eerstejaars
 • Eerstejaars man 77%
 • Eerstejaars vrouw 23%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 68%
 • Studeert door na afronden opleiding 93%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Civiele Techniek (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 311 studenten gestemd op de opleiding Civiele Techniek. Waarvan er 1.3% een 1 hebben gegeven, 4.5% een 2, 18.6% een 3, 66.9% een 4 en tot slot heeft 8.7% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.5 / 10
 • Sfeer 7.9 / 10
 • Docenten 7.2 / 10
 • Studiebegeleiding 7.5 / 10
 • Toetsing en informatie 7.2 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.9 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 1.3%
2 / 5 4.5%
3 / 5 18.6%
4 / 5 66.9%
5 / 5 8.7%


Doorstroming Vervolgopleidingen

Wil jij graag doorsturen en hier een bachelor of masteropleiding achteraan plakken? Hieronder vind je de meest gekozen opleidingen en het doorstromingspercentage!

 • Civil Engineering and Management13.7% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Civil Engineering and Management.
 • Offshore and Dredging Engineering2.2% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Offshore and Dredging Engineering.
 • Construction Management and Engineering7.8% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Construction Management and Engineering.
 • Civil Engineering65.2% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Civil Engineering.
 • Transport, Infrastructure and Logistics5.2% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Transport, Infrastructure and Logistics.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Civiele Techniek van Technische Universiteit Delft in Delft achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Civiele Techniek dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Civiele Techniek Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Civiele Techniek. Heb je zelf ook ervaring met Civiele Techniek van Technische Universiteit Delft, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Civiele Techniek (voltijd) in Delft de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Delft!


Veelgestelde Vragen over Civiele Techniek

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Civiele Techniek te volgen bij Technische Universiteit Delft:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Civiele Techniek volgen?

De opleiding Civiele Techniek kun je onder andere bij Technische Universiteit Delft in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Civiele Techniek?

Als je de opleiding Civiele Techniek wil volgen bij Technische Universiteit Delft, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Civiele Techniek?

De opleiding Civiele Techniek van Technische Universiteit Delft kreeg in 2023 het cijfer 7.5.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Civiele Techniek, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM (met Natuurkunde en Wiskunde B), CM (met Natuurkunde en Wiskunde B), NG (met Natuurkunde en Wiskunde B), NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Civiele Techniek?

Aan de opleiding Civiele Techniek studeren momenteel rond de 1243 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Technische Universiteit Delft, vestiging Delft

Adresgegevens

Mekelweg 5
2628 CD, Delft
Zuid-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:00.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen