Studiegids » wo » WO Opleidingen » Bouwkunde (Bachelor) – Technische Universiteit Eindhoven – Eindhoven

Bouwkunde (Bachelor) – Technische Universiteit Eindhoven – Eindhoven

De universitaire bachelorstudie Bouwkunde is gericht op het leren ontwerpen van gebouwen en de ‘gebouwde omgeving’, variërend van woningen tot stadsregio’s. Om complexe ontwerpen te kunnen maken, verdiep je je onder andere in toegepaste mechanica, wiskunde, bouwfysica, constructie en architectuurgeschiedenis.

Technische Universiteit Eindhoven, Eindhoven

Deze opleiding kun je volgen bij Technische Universiteit Eindhoven, Eindhoven in Eindhoven.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS
7.7
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Gerelateerde Thuisstudies

Hieronder vind je enkele thuisstudies die gerelateerd zijn aan de opleiding Bouwkunde.

Categorie: Techniek | HBO-programma's Opleider: NTI

Ben jij geïnteresseerd in bouwkunde, bouwtechniek en bouwmanagement? Wil je weten of een baan in de bouwkunde iets voor jou is? Volg dan dit hbo-programma Inleiding Bouwkunde en doe in korte tijd stevige basiskennis op in dit vakgebied. Je leert wat er komt kijken bij de voorbereiding van een bouwwerk en...

Categorie: Techniek | HBO Bachelor opleidingen Opleider: NTI

Beschik jij over ruimtelijk inzicht, technische vaardigheden en gevoel voor vorm? Dan is de opleiding HBO Bouwkunde van Hogeschool NTI perfect voor jou! Daarom kies je voor HBO Bachelor Bouwkunde van het NTI: Hogeschool NTI, erkend door het Ministerie van Onderwijs Inclusief praktijkbijeenkomsten Inclusief...

Categorie: Economie en Bedrijf | Beroepsopleidingen Opleider: NHA

Bouw, verbouw, koop of verkoop een huisVan uitbouw tot een vergunningaanvraag voor een nieuwbouwwoning: makelaars en ambtenaren moeten bouwkundige kennis hebben, dat hoort bij het werk. Bijvoorbeeld bij beschrijvingen en vergunningaanvragen beoordelen. Maar hoe staat het met jouw bouwkundige kennis? Een...


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Bouwkunde.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM (met Natuurkunde en Wiskunde B), CM (met Natuurkunde en Wiskunde B), NG (met Natuurkunde en Wiskunde B), NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Bouwkunde, die je kunt volgen bij Technische Universiteit Eindhoven in Eindhoven. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding847 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 246 eerstejaars
 • Eerstejaars man 46%
 • Eerstejaars vrouw 54%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 88%
 • Studeert door na afronden opleiding 89%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Bouwkunde (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 299 studenten gestemd op de opleiding Bouwkunde. Waarvan er 0.7% een 1 hebben gegeven, 4.3% een 2, 14.4% een 3, 70.6% een 4 en tot slot heeft 10.0% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.7 / 10
 • Sfeer 8.3 / 10
 • Docenten 7.3 / 10
 • Studiebegeleiding 7.9 / 10
 • Toetsing en informatie 7.2 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.4 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.7%
2 / 5 4.3%
3 / 5 14.4%
4 / 5 70.6%
5 / 5 10.0%

Doorstroming Vervolgopleidingen

Wil jij graag doorsturen en hier een bachelor of masteropleiding achteraan plakken? Hieronder vind je de meest gekozen opleidingen en het doorstromingspercentage!

 • Construction Management and Engineering6.7% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Construction Management and Engineering.
 • Architecture, Urbanism and Building Sciences73.9% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Architecture, Urbanism and Building Sciences.
 • Architecture, Building and Planning19.5% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Architecture, Building and Planning.
 • Metropolitan Analysis, Design and Engineering (joint degree)1.6% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Metropolitan Analysis, Design and Engineering (joint degree).
 • Geomatics1.4% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Geomatics.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Bouwkunde van Technische Universiteit Eindhoven in Eindhoven achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Bouwkunde dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Bouwkunde Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Bouwkunde. Heb je zelf ook ervaring met Bouwkunde van Technische Universiteit Eindhoven, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Bouwkunde (voltijd) in Eindhoven de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Eindhoven!

Veelgestelde Vragen over Bouwkunde

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Bouwkunde te volgen bij Technische Universiteit Eindhoven:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Bouwkunde volgen?

De opleiding Bouwkunde kun je onder andere bij Technische Universiteit Eindhoven in Eindhoven volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Bouwkunde?

Als je de opleiding Bouwkunde wil volgen bij Technische Universiteit Eindhoven, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Bouwkunde?

De opleiding Bouwkunde van Technische Universiteit Eindhoven kreeg in 2023 het cijfer 7.7.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Bouwkunde, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM (met Natuurkunde en Wiskunde B), CM (met Natuurkunde en Wiskunde B), NG (met Natuurkunde en Wiskunde B), NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Bouwkunde?

Aan de opleiding Bouwkunde studeren momenteel rond de 847 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Technische Universiteit Eindhoven, vestiging Eindhoven

Adresgegevens

Den Dolech 2
5612 AZ, Eindhoven
Noord-Brabant

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:00.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud