Studiegids » wo » WO Opleidingen » Bèta-gamma (Bachelor) – Universiteit van Amsterdam – Amsterdam

Bèta-gamma (Bachelor) – Universiteit van Amsterdam – Amsterdam

De universitaire bachelorstudie Bèta-Gamma is gericht op de combinatie van exacte wetenschappen, economie, sociale wetenschappen en filosofie. Nieuwe technologische en maatschappelijke ontwikkelingen confronteren ons steeds vaker met vraagstukken die niet direct vanuit één bepaald wetenschapsgebied kunnen worden beantwoord. Hoe kan het dat het pulserende geluid van dance het schadelijke effect van de drug speed versterkt? Is het waar dat de informatietechnologie de klassieke markteconomie heeft verstoord? Deze en vele andere vraagstukken bestudeer je.

De bachelor Bèta-gamma duurt drie jaar en is intensief. Docenten geven interactief college, stimuleren, dagen uit en verwachten een actieve studiehouding. Tijdens werkcolleges maak je opdrachten en praat je hierover met je medestudenten en docenten. Gemiddeld heb je 20 contacturen per week en besteed je ongeveer 20 uur per week aan het voorbereiden van colleges, tentamens, schrijfopdrachten en presentaties. Alle vakken worden afgesloten met één of meerdere toetsen.

Universiteit van Amsterdam, Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit van Amsterdam, Amsterdam in Amsterdam.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 180 ECTS
7.9
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Bèta-gamma.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM (met Natuurkunde en Scheikunde en Wiskunde B), CM (met Wiskunde B en (Natuurkunde of Scheikunde), NG (met Natuurkunde en Wiskunde B), NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

UvA Matching

Na je verzoek tot inschrijving voor een bacheloropleiding moet je meedoen aan de verplichte studiekeuzecheck: UvA Matching. Bij UvA Matching volg je een programma, je bestudeert de studiestof en maakt een toets, waarna je een advies krijgt van de opleiding. Zo test je of de opleiding echt bij je past. UvA-matching geldt niet voor numerus fixus- of selectieve opleidingen. Check onze website voor meer info.. Lees meer!

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Bèta-gamma, die je kunt volgen bij Universiteit van Amsterdam in Amsterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding410 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 114 eerstejaars
 • Eerstejaars man 47%
 • Eerstejaars vrouw 53%

Het studieverloop

 • Stroomt door naar tweede jaar 83%
 • Studeert door na afronden opleiding 84%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Bèta-gamma (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 118 studenten gestemd op de opleiding Bèta-gamma. Waarvan er 0.8% een 1 hebben gegeven, 5.1% een 2, 10.2% een 3, 66.9% een 4 en tot slot heeft 16.9% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.9 / 10
 • Sfeer 8.7 / 10
 • Docenten 7.9 / 10
 • Studiebegeleiding 8.3 / 10
 • Toetsing en informatie 7.5 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.3 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.8%
2 / 5 5.1%
3 / 5 10.2%
4 / 5 66.9%
5 / 5 16.9%

Doorstroming Vervolgopleidingen

Wil jij graag doorsturen en hier een bachelor of masteropleiding achteraan plakken? Hieronder vind je de meest gekozen opleidingen en het doorstromingspercentage!

 • Biological Sciences11.1% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Biological Sciences.
 • Physics and Astronomy9.5% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Physics and Astronomy.
 • Artificial Intelligence14.3% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Artificial Intelligence.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Bèta-gamma van Universiteit van Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Bèta-gamma dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Bèta-gamma Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Bèta-gamma. Heb je zelf ook ervaring met Bèta-gamma van Universiteit van Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Bèta-gamma (voltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!

Veelgestelde Vragen over Bèta-gamma

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Bèta-gamma te volgen bij Universiteit van Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Bèta-gamma volgen?

De opleiding Bèta-gamma kun je onder andere bij Universiteit van Amsterdam in Amsterdam volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Bèta-gamma?

Als je de opleiding Bèta-gamma wil volgen bij Universiteit van Amsterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Bèta-gamma?

De opleiding Bèta-gamma van Universiteit van Amsterdam kreeg in 2023 het cijfer 7.9.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Bèta-gamma, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM (met Natuurkunde en Scheikunde en Wiskunde B), CM (met Wiskunde B en (Natuurkunde of Scheikunde), NG (met Natuurkunde en Wiskunde B), NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Bèta-gamma?

Aan de opleiding Bèta-gamma studeren momenteel rond de 410 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Universiteit van Amsterdam, vestiging Amsterdam

Adresgegevens

Gebouw E, Roetersstraat 11
1018 WB, Amsterdam
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 14:59.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud