Studiegids » wo » WO Opleidingen » Bestuurs- en Organisatiewetenschap (Master) – Universiteit Utrecht – Utrecht

Bestuurs- en Organisatiewetenschap (Master) – Universiteit Utrecht – Utrecht

De universitaire masterstudie Bestuurs- en Organisatiewetenschap richt zich op organisaties met een publieke functie en de wisselwerking met hun maatschappelijke en bestuurlijke omgeving. Theorie en praktijk komen bij elkaar in een benadering vanuit verschillende disciplines en perspectieven. In het onderwijs spelen actuele, maatschappelijke ontwikkelingen een belangrijke rol.

Je volgt drie verplichte cursussen: Governance, Besluitvorming en Burgerschap en verantwoordelijkheden voorbij de staat. Je kunt kiezen uit het aanbod van academische en professionele vaardighedencursussen. In de afstudeerfase volg je bijeenkomsten ter ondersteuning van je empirisch onderzoek en het bijbehorende literatuuronderzoek. We besteden daarin aandacht aan recent onderzoek, methoden en technieken en de ontwerpfase van je afstudeerproject. .

Universiteit Utrecht, Utrecht

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit Utrecht, Utrecht in Utrecht.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 60 ECTS
8.0
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap, die je kunt volgen bij Universiteit Utrecht in Utrecht. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 176 eerstejaars
 • Eerstejaars man 40%
 • Eerstejaars vrouw 60%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 67 studenten gestemd op de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Waarvan er 3.0% een 1 hebben gegeven, 4.5% een 2, 10.4% een 3, 55.2% een 4 en tot slot heeft 26.9% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.0 / 10
 • Sfeer 8.9 / 10
 • Docenten 8.2 / 10
 • Studiebegeleiding 7.9 / 10
 • Toetsing en informatie 7.5 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.7 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 3.0%
2 / 5 4.5%
3 / 5 10.4%
4 / 5 55.2%
5 / 5 26.9%
65%

Percentage afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op arbeidsmarkt.Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Arbeidsmarktinformatie

Na afronding van je master, kun je bij een overheidsorganisatie aan de slag - van gemeenten tot ‘Brussel’ -, bij ziekenhuizen en onderwijsinstellingen, advies- en onderzoeksbureaus voor de publieke sector. Gezien de verwevenheid tussen overheid en markt hebben steeds meer (internationale) bedrijven behoefte aan professionals die expertise bezitten op het gebied van beleid en governance. Ook daar zou je aan de slag kunnen.

40%

Percentage afgestudeerden vond een baan binnen het vakgebied van de studie.

0%

Percentage afgestudeerden is werkloos.

95%

Kiest achteraf voor dezelfde studie.


Oordeel van afgestudeerden

4.2

Cijfer van alumni over tevredenheid bij met huidige baan.

3.9

Cijfer van alumni over carrieremogelijkheden huidige baan.

65%

Percentage afgestudeerden vindt studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt.


Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

hoog

Samenhang baankans met de economie.

hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je de meest gekozen beroepen, voortkomend uit de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Achter het beroep zie je het percentage van de afgestudeerden staan, die dit beroep hebben gekozen. Heb jij deze WO-opleiding zelf ook gevolgd? Laat ons in de reacties weten welk beroep jij uiteindelijk hebt gekozen!

 • Specialisten op het gebied van beleidsadministratie33.3% heeft gekozen voor dit beroep.

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Bestuurs- en Organisatiewetenschap van Universiteit Utrecht in Utrecht achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Bestuurs- en Organisatiewetenschap dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Bestuurs- en Organisatiewetenschap Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Heb je zelf ook ervaring met Bestuurs- en Organisatiewetenschap van Universiteit Utrecht, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap (voltijd) in Utrecht de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Utrecht!


Veelgestelde Vragen over Bestuurs- en Organisatiewetenschap

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Bestuurs- en Organisatiewetenschap te volgen bij Universiteit Utrecht:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap volgen?

De opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap kun je onder andere bij Universiteit Utrecht in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap?

Als je de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap wil volgen bij Universiteit Utrecht, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap?

De opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap van Universiteit Utrecht kreeg in 2023 het cijfer 8.0.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Hoeveel afgestudeerden hebben een baan kunnen krijgen na deze opleiding?

Van alle afgestudeerden aan de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap van Universiteit Utrecht heeft 0% geen baan kunnen krijgen.

Contactgegevens van Universiteit Utrecht, vestiging Utrecht

Adresgegevens

Heidelberglaan 8
3584 CS, Utrecht
Utrecht

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:04.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen