Studiegids » wo » WO Opleidingen » Beleid, Communicatie en Organisatie (Master) – Vrije Universiteit Amsterdam – Amsterdam

Beleid, Communicatie en Organisatie (Master) – Vrije Universiteit Amsterdam – Amsterdam

De universitaire masterstudie Beleid, Communicatie en Organisatie is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op de werking van sociale processen in organisaties en instellingen. Je bestudeert vraagstukken over informatisering, communicatie, innovatie en management. Denk bijvoorbeeld aan relaties tussen organisaties en de rol van mensen in bedrijven. Hiervoor gebruik je inzichten uit de psychologie, sociologie, bestuurskunde en bedrijfskunde.

De eerste helft van het jaar bied je een stevige theoretische en methodologische basis voor de rest van jouw masterprogramma. Om jouw onderzoek skills zo goed mogelijk te ontwikkelen, hebben we een research seminar samengesteld waar je met problemen uit de praktijk aan de slag gaat. Op basis van empirische onderzoek dat je tijdens dit seminar in periode drie opzet, schrijf je jouw masterthesis.

Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam

Deze opleiding kun je volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam in Amsterdam.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 60 ECTS
8.1
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Beleid, Communicatie en Organisatie.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Beleid, Communicatie en Organisatie, die je kunt volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 148 eerstejaars
 • Eerstejaars man 28%
 • Eerstejaars vrouw 72%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Beleid, Communicatie en Organisatie (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 36 studenten gestemd op de opleiding Beleid, Communicatie en Organisatie. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 13.9% een 3, 69.4% een 4 en tot slot heeft 16.7% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.1 / 10
 • Sfeer 8.7 / 10
 • Docenten 8.0 / 10
 • Studiebegeleiding 7.8 / 10
 • Toetsing en informatie 7.5 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.7 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 0.0%
3 / 5 13.9%
4 / 5 69.4%
5 / 5 16.7%
57%

Percentage afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op arbeidsmarkt.Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Beleid, Communicatie en Organisatie (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Arbeidsmarktinformatie

Een aanzienlijk deel van onze studenten BCO gaat na zijn of haar opleiding aan de slag bij de overheid als beleidsmedewerker, adviseur, communicatiemedewerker of als trainee. Dit gebeurt op gemeentelijk, rijks- een Europees niveau. Anderen zijn de afgelopen jaren aan de slag gegaan als junior adviseur bij toonaangevende communicatie- en organisatieadviesbureaus. Ook lukt het veel van onze alumni om een prestigieus managementtraineeship te bemachtigen bij bijvoorbeeld Heineken, Schiphol of het Rijk.

52%

Percentage afgestudeerden vond een baan binnen het vakgebied van de studie.

0%

Percentage afgestudeerden is werkloos.

80%

Kiest achteraf voor dezelfde studie.


Oordeel van afgestudeerden

4.0

Cijfer van alumni over tevredenheid bij met huidige baan.

4.0

Cijfer van alumni over carrieremogelijkheden huidige baan.

57%

Percentage afgestudeerden vindt studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt.


Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

goed

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

hoog

Samenhang baankans met de economie.

hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Beleid, Communicatie en Organisatie van Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Beleid, Communicatie en Organisatie dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Beleid, Communicatie en Organisatie Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Beleid, Communicatie en Organisatie. Heb je zelf ook ervaring met Beleid, Communicatie en Organisatie van Vrije Universiteit Amsterdam, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Beleid, Communicatie en Organisatie (voltijd) in Amsterdam de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Amsterdam!


Veelgestelde Vragen over Beleid, Communicatie en Organisatie

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Beleid, Communicatie en Organisatie te volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Beleid, Communicatie en Organisatie volgen?

De opleiding Beleid, Communicatie en Organisatie kun je onder andere bij Vrije Universiteit Amsterdam in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Beleid, Communicatie en Organisatie?

Als je de opleiding Beleid, Communicatie en Organisatie wil volgen bij Vrije Universiteit Amsterdam, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Beleid, Communicatie en Organisatie?

De opleiding Beleid, Communicatie en Organisatie van Vrije Universiteit Amsterdam kreeg in 2023 het cijfer 8.1.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Beleid, Communicatie en Organisatie, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Hoeveel afgestudeerden hebben een baan kunnen krijgen na deze opleiding?

Van alle afgestudeerden aan de opleiding Beleid, Communicatie en Organisatie van Vrije Universiteit Amsterdam heeft 0% geen baan kunnen krijgen.

Contactgegevens van Vrije Universiteit Amsterdam

Adresgegevens

De Boelelaan 1105
1081 HV, Amsterdam
Noord-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:02.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen