Studiegids » wo » WO Opleidingen » Behavioural and Social Sciences (research) (Master) – Rijksuniversiteit Groningen – Groningen

Behavioural and Social Sciences (research) (Master) – Rijksuniversiteit Groningen – Groningen

De universitaire masterstudie Behavioural and Social Sciences (research) is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. Deze onderzoeksmaster bereidt je voor op een loopbaan als wetenschappelijk onderzoeker. De studie is gericht op onderzoek op het gebied van de sociologie, psychologie en pedagogiek. Je onderzoekt bijvoorbeeld hoe mensen zich gedragen in een institutionele en culturele context.

Rijksuniversiteit Groningen, Groningen

Deze opleiding kun je volgen bij Rijksuniversiteit Groningen, Groningen in Groningen.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS
7.0
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Behavioural and Social Sciences (research).

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Behavioural and Social Sciences (research), die je kunt volgen bij Rijksuniversiteit Groningen in Groningen. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding68 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 23 eerstejaars
 • Eerstejaars man 35%
 • Eerstejaars vrouw 65%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Behavioural and Social Sciences (research) (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 31 studenten gestemd op de opleiding Behavioural and Social Sciences (research). Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 19.4% een 2, 25.8% een 3, 38.7% een 4 en tot slot heeft 16.1% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 7.0 / 10
 • Sfeer 7.2 / 10
 • Docenten 7.6 / 10
 • Studiebegeleiding 6.2 / 10
 • Toetsing en informatie 6.6 / 10
 • Studiefaciliteiten 7.4 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 19.4%
3 / 5 25.8%
4 / 5 38.7%
5 / 5 16.1%

Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Behavioural and Social Sciences (research) (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

redelijk

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

gemiddeld

Samenhang baankans met de economie.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

hoog

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Behavioural and Social Sciences (research) van Rijksuniversiteit Groningen in Groningen achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Behavioural and Social Sciences (research) dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Behavioural and Social Sciences (research) Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Behavioural and Social Sciences (research). Heb je zelf ook ervaring met Behavioural and Social Sciences (research) van Rijksuniversiteit Groningen, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Behavioural and Social Sciences (research) (voltijd) in Groningen de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Groningen!

Veelgestelde Vragen over Behavioural and Social Sciences (research)

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Behavioural and Social Sciences (research) te volgen bij Rijksuniversiteit Groningen:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Behavioural and Social Sciences (research) volgen?

De opleiding Behavioural and Social Sciences (research) kun je onder andere bij Rijksuniversiteit Groningen in Groningen volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Behavioural and Social Sciences (research)?

Als je de opleiding Behavioural and Social Sciences (research) wil volgen bij Rijksuniversiteit Groningen, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Behavioural and Social Sciences (research)?

De opleiding Behavioural and Social Sciences (research) van Rijksuniversiteit Groningen kreeg in 2023 het cijfer 7.0.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Behavioural and Social Sciences (research), dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Behavioural and Social Sciences (research)?

Aan de opleiding Behavioural and Social Sciences (research) studeren momenteel rond de 68 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Rijksuniversiteit Groningen, vestiging Groningen

Adresgegevens

Oude Boteringestraat 44
9712 GL, Groningen
Groningen

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:03.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud