Studiegids » wo » WO Opleidingen » Aquaculture and Marine Resource Management (Master) – Wageningen University & Research – Wageningen

Aquaculture and Marine Resource Management (Master) – Wageningen University & Research – Wageningen

De universitaire masterstudie Aquaculture and Fisheries is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op het gebruik voor de voedselproductie, maar ook is er aandacht voor recreatie en natuurbeheer en het houden van vissen als huisdier. Voor de bestudering van visteelt en visserij worden verschillende ingangen gekozen. Men kan bezig zijn vanaf het moleculaire niveau tot aan het gehele ecosysteem.

Hoorcolleges, labwerk, groepswerk, computermodellen, excursies, zelfstudie, thesis onderzoek

Wageningen University & Research, Wageningen

Deze opleiding kun je volgen bij Wageningen University & Research, Wageningen in Wageningen.

 • Collegegeld 2023: € 2314
 • Bekostiging: Overheid
 • Studielast: 120 ECTS
8.4
Studenttevredenheid
cijfer in 2023

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Aquaculture and Marine Resource Management.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

 • Collegejaar 2023
 • Tarief Wettelijk
 • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Aquaculture and Marine Resource Management, die je kunt volgen bij Wageningen University & Research in Wageningen. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

 • Aantal studenten aan deze opleiding175 studenten
 • Aantal eerstejaars aan deze opleiding 33 eerstejaars
 • Eerstejaars man 36%
 • Eerstejaars vrouw 64%

Studenttevredenheid

Hieronder vind je de uitslag van de Nationale Studenten Enquete voor de opleiding Aquaculture and Marine Resource Management (voltijd). Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vindt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Nationale Studenten Enquete 2023

Voor het gemiddelde cijfer van deze voltijd opleiding, zijn er studenten gevraagd om te stemmen. Tijdens de Nationale Studenten Enquete van 2023 hebben 45 studenten gestemd op de opleiding Aquaculture and Marine Resource Management. Waarvan er 0.0% een 1 hebben gegeven, 0.0% een 2, 0.0% een 3, 77.8% een 4 en tot slot heeft 22.2% van alle stemmende studenten een 5 uit 5 gegeven aan deze opleiding.

 • Gemiddelde 8.4 / 10
 • Sfeer 9.0 / 10
 • Docenten 8.1 / 10
 • Studiebegeleiding 7.8 / 10
 • Toetsing en informatie 7.8 / 10
 • Studiefaciliteiten 8.8 / 10

Gemiddelde Beoordeling

1 / 5 0.0%
2 / 5 0.0%
3 / 5 0.0%
4 / 5 77.8%
5 / 5 22.2%


Afgestudeerd, en nu?

Er worden geregeld afgestudeerden gevraagd wat zij over enkele punten vinden, na het afronden van hun opleiding Aquaculture and Marine Resource Management (voltijd). Hieronder vind je de resultaten. Uiteraard horen we ook graag van jou wat jij van deze opleiding vond en hoeveel jij er aan gehad hebt op de arbeidsmarkt. Reageer hiervoor onderaan de pagina, zodat ook de toekomstige studenten dit kunnen gebruiken bij hun afweging en keuze voor een geschikte opleiding.

Kansen op de arbeidsmarkt (landelijke cijfers)

matig

Toekomstige prognose arbeidsmarkt.

hoog

Samenhang baankans met de economie.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere sector.

gemiddeld

Uitwijkmogelijkheden naar een andere beroepsgroep.


Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Aquaculture and Marine Resource Management van Wageningen University & Research in Wageningen achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Aquaculture and Marine Resource Management dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Aquaculture and Marine Resource Management Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Aquaculture and Marine Resource Management. Heb je zelf ook ervaring met Aquaculture and Marine Resource Management van Wageningen University & Research, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Aquaculture and Marine Resource Management (voltijd) in Wageningen de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Loopbaanbegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Wageningen!


Veelgestelde Vragen over Aquaculture and Marine Resource Management

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Aquaculture and Marine Resource Management te volgen bij Wageningen University & Research:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Aquaculture and Marine Resource Management volgen?

De opleiding Aquaculture and Marine Resource Management kun je onder andere bij Wageningen University & Research in volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Aquaculture and Marine Resource Management?

Als je de opleiding Aquaculture and Marine Resource Management wil volgen bij Wageningen University & Research, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welk studenttevredenheid cijfer krijgt de opleiding Aquaculture and Marine Resource Management?

De opleiding Aquaculture and Marine Resource Management van Wageningen University & Research kreeg in 2023 het cijfer 8.4.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Aquaculture and Marine Resource Management, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Aquaculture and Marine Resource Management?

Aan de opleiding Aquaculture and Marine Resource Management studeren momenteel rond de 175 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Wageningen University & Research, vestiging Wageningen

Adresgegevens

Droevendaalsesteeg 2
6708 PB, Wageningen
Gelderland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:01.

Bronnen: geen

Naar de inhoud springen