Studiegids » wo » WO Opleidingen » Algemene Cultuurwetenschappen (Bachelor) – Tilburg University – Tilburg

Algemene Cultuurwetenschappen (Bachelor) – Tilburg University – Tilburg

De universitaire bachelorstudie Algemene Cultuurwetenschappen is gericht op de wereld van de kunst en cultuur. Je bestudeert de geschiedenis van de verschillende kunsten en de manier waarop kunst en cultuur functioneren in de samenleving. Zo bekijk je welke partijen betrokken zijn bij de totstandkoming, verspreiding en consumptie van kunst en cultuur en onderzoek je de organisatie, de communicatie en het beleid van kunst- en cultuurinstellingen. Hiervoor overschrijd je geregeld de grenzen van andere vakgebieden, zoals economie, sociologie en geschiedenis.

Het studieprogramma vindt grotendeels in het Engels plaats. Alleen de specialisatie Art in the Public Sphere heeft enkele Nederlandstalige keuzevakken. De opleiding heeft haar eigen online magazine Diggit, een unieke leeromgeving waarin studenten en professoren samen werken aan het publiceren van papers, essays en reviews. In het programma is veel aandacht voor arbeidsmarktoriëntatie en is het mogelijk om stage te lopen of in het buitenland te studeren zonder studievertraging.

Tilburg University, Tilburg

Deze opleiding kun je volgen bij Tilburg University, Tilburg in Tilburg.

  • Collegegeld 2023: € 2314
  • Bekostiging: Overheid
  • Studielast: 180 ECTS

Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Studiekeuzecheck

Landelijk is de inschrijfdeadline voor alle bacheloropleidingen 1 mei. Deze deadline is belangrijk vanwege deelname aan de matchingsactiviteit. Inschrijven na 1 mei is mogelijk, maar dan kun je niet meer deelnemen aan de matchingsactiviteit..

Collegegelden

Als je een opleiding gaat volgen aan een universiteit of hogeschool, dan krijg krijg je te maken met het zogeheten collegegeld. Uiteraard wil je weten hoe hoog dit collegegeld is. Hieronder vind je de tarieven en bedragen voor zowel de standaard studies als de collegelden voor een mogelijk intensief programma.

  • Collegejaar 2023
  • Tarief Wettelijk
  • Bedrag € 2314

Informatie over de opleiding

Hieronder vind je de algemene informatie over de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen, die je kunt volgen bij Tilburg University in Tilburg. Zo kun je in één oogopslag al gauw een indruk krijgen wat deze universitaire opleiding inhoudt.

Studenten statistieken

  • Aantal studenten aan deze opleiding195 studenten

Studiecijfers

  • Percentage avonderwijs 30.00%

Doorstroming Vervolgopleidingen

Wil jij graag doorsturen en hier een bachelor of masteropleiding achteraan plakken? Hieronder vind je de meest gekozen opleidingen en het doorstromingspercentage!

  • Kunst- & Cultuurwetenschappen41.6% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Kunst- & Cultuurwetenschappen.
  • Mediastudies (1-jarig)19.5% heeft gekozen voor de vervolgopleiding Mediastudies (1-jarig).

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Algemene Cultuurwetenschappen van Tilburg University in Tilburg achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Algemene Cultuurwetenschappen dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Algemene Cultuurwetenschappen Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Algemene Cultuurwetenschappen. Heb je zelf ook ervaring met Algemene Cultuurwetenschappen van Tilburg University, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen (deeltijd) in Tilburg de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Tilburg!

Veelgestelde Vragen over Algemene Cultuurwetenschappen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Algemene Cultuurwetenschappen te volgen bij Tilburg University:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen volgen?

De opleiding Algemene Cultuurwetenschappen kun je onder andere bij Tilburg University in Tilburg volgen.

Hoe hoog bedraagt het collegegeld van de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen?

Als je de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen wil volgen bij Tilburg University, dan is het collegegeld momenteel gesteld op € 2314.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen, dan zul je moeten voldoen aan: Vwo met profiel EM, CM, NG, NT.

Hoeveel studenten studeren er aan de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen?

Aan de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen studeren momenteel rond de 195 studenten in Nederland.

Contactgegevens van Tilburg University, vestiging Tilburg

Adresgegevens

Warandelaan 2
5037 AB, Tilburg
Noord-Brabant

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 14:58.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud