Studiegids » wo » WO Opleidingen » Advanced Studies in International Children’s Rights (Master) – Universiteit Leiden – Leiden

Advanced Studies in International Children’s Rights (Master) – Universiteit Leiden – Leiden

De postinitiële masterstudie (wo) Advanced Studies of International Children’s Rights is er voor studenten en beroepsbeoefenaars die zich willen specialiseren op het gebied van internationale rechten van het kind. Studenten verdiepen en verbreden hun kennis over de juridische en aanverwante interdisciplinaire aspecten van de internationale rechten van het kind. De studie biedt cursussen over de onderwerpen migratie, (economische, sociale en culturele) kinderrechten, kinderbescherming, kinderen en het rechtssysteem, de algemene uitvoering van deze rechten en de rol van niet-statelijke actoren. Deze studie maakt gebruik van kennis uitzowel het publiek-, straf- en bestuursrecht als uit het internationaal publiek recht, het internationaal humanitair recht, internationaal strafrecht en internationaal arbeidsrecht.

Children's rights is a unique area of law because it is both multi-layered (covering international, regional and national legal systems) and interdisciplinary in its scope. You will study children’s rights from a comparative perspective, which includes comparisons between international and national children’s rights instruments. You will also look at how it intersect with other disciplines of law like: * human rights law * civil law * criminal law * humanitarian law * family law * migration law

Universiteit Leiden, Leiden

Deze opleiding kun je volgen bij Universiteit Leiden, Leiden in Leiden.


Wanneer word je toegelaten?

Een hogeschool of universiteit kan bepaalde toelatingseisen hanteren, voordat je wordt toegelaten aan de opleiding. Bij deze toelatingseisen wordt er gekeken naar je voorgaande studie en bijbehorend profiel. Zo kan het zijn dat er een eis wordt gesteld aan zowel het niveau als het vakkenpakket. Hieronder vind je de toelatingseisen voor de opleiding Advanced Studies in International Children's Rights.

Toelatingseisen

Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar
Vooropleidingseisen: Niet toelaatbaar

Reviews, ervaringen en recensies

Wil je een review, recensie of ervaring over Advanced Studies in International Children's Rights van Universiteit Leiden in Leiden achterlaten? Dat kan via het formulier aan de linkerkant. Het e-mailadres is puur voor onze eigen controle en zal niet gepubliceerd worden op deze pagina. Zie je een review of recensie over de studie Advanced Studies in International Children's Rights dat niet correct is of niet klopt, dan horen wij het graag!

Laat jouw review achter!

Advanced Studies in International Children's Rights Reviews & Ervaringen

Hieronder vind je enkele reviews en ervaringen van de studie Advanced Studies in International Children's Rights. Heb je zelf ook ervaring met Advanced Studies in International Children's Rights van Universiteit Leiden, laat dan nu jouw review achter!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Heb je moeite met het kiezen van de juiste opleiding?

Er zijn genoeg studenten die moeite hebben om de juiste opleiding te volgen. Maar de juiste keuze maken is wel belangrijk, want je zult er toch al snel een aantal jaren aan moeten werken. Twijfel jij of de opleiding Advanced Studies in International Children's Rights (deeltijd) in Leiden de juiste voor jou is?

Neem dan eens contact op met deze Studiekeuzebegeleiders of Loopbaanbegeleiders in Leiden!

Veelgestelde Vragen over Advanced Studies in International Children's Rights

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Advanced Studies in International Children's Rights te volgen bij Universiteit Leiden:

Bij welke onderwijsinstelling kan ik de opleiding Advanced Studies in International Children's Rights volgen?

De opleiding Advanced Studies in International Children's Rights kun je onder andere bij Universiteit Leiden in Leiden volgen.

Welke toelatingseisen zijn er als ik van de havo kom?

Wil je van de havo naar de opleiding Advanced Studies in International Children's Rights, dan zul je moeten voldoen aan: Niet toelaatbaar

Contactgegevens van Universiteit Leiden, vestiging Leiden

Adresgegevens

Rapenburg 70
2311 EZ, Leiden
Zuid-Holland

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2023 om 15:05.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud