Inhoudsopgave

Studiegids » thuisstudies » Thuisstudie boekhouden

Thuisstudie boekhouden

Wil jij graag boekhouder worden? Dan heb je een gedegen boekhoudkundige opleiding nodig. Of misschien wil je je eigen boekhouding voortaan zelfstandig doen. Hoe dan ook, er zijn meerdere opleidingen tot boekhouder te volgen die worden aangeboden als thuisstudies. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de thuisstudie ‘Basiskennis Boekhouden’ (BKB) of de opleiding ‘Praktijkdiploma Boekhouden’ (PDB). Ook kun je kiezen voor één of meerdere losse modules. 

In de opleiding ‘Praktijkdiploma Boekhouden’ leer je onder meer grootboekrekeningen maken, kostprijsberekeningen en kolommenbalansen. Tijdens dit studietraject krijg je inzicht in resultaten en maak je kennis met verschillende ondernemingsvormen. Je zult veel leren over de financiële conditie van een (fictief) bedrijf. De gemiddelde opleidingsduur is 6 maanden. Het voordeel van het volgen van een thuisstudie is dat jij je eigen tempo bepaalt.

Overzicht thuisstudies boekhouden

Hieronder vind je ons complete overzicht van de boekhouding thuisstudies op verschillende niveaus en van verschillende opleidingsinstituten.

Vraag informatie aan!

Categorie: Boekhouden & Financiën, STAP | Boekhouden & Financiën, STAP | Opleider: Laudius

Totaalprijs: € 79.00 | Kortingscode aanwezig!

Cursus kosteloos met STAP budget

Boekhouden saai? Ook de boekhouding is onderhevig aan veranderingen. Met de cursus Basiskennis Boekhouden (BKB) word je stap voor stap met duidelijke voorbeelden en in begrijpelijke taal wegwijs gemaakt in de wereld van het boekhouden. Journaalposten, kolommenbalansen, voorraadboeken, eigen vermogen. Voor je...

Categorie: STAP, Boekhouden & Financiën | STAP, Boekhouden & Financiën | Opleider: Laudius

Totaalprijs: € 249.00 | Kortingscode aanwezig!

Cursus kosteloos met STAP budget

In deze erkende boekhoudcursus voor het officiële Associatie diploma doe je alle kennis op die een moderne boekhouder in zijn bagage moet hebben. Je leert niet alleen de principes van bedrijfsadministratie, kostencalculatie en financiering maar bent na afronding van deze cursus PDB ook in staat om...

Categorie: Economie en Bedrijf | Boekhouden | Niveau: Beroepsopleidingen | Duratie: 9 Maanden | Opleider: NTI

Totaalprijs: € 392.85

Wil je graag aan de slag als boekhouder? Dan is de opleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB ® ) een geschikte keuze! Tijdens de opleiding volg je de modules Financiële administratie & Kostprijscalculatie en Periodeafsluiting & bedrijfseconomie. Wanneer je alle modules hebt gehaald, krijgt je het...

Categorie: Economie en Bedrijf | Boekhouden | Niveau: Beroepsopleidingen | Duratie: 5 Maanden | Opleider: NTI

Totaalprijs: € 460.6

Wil jij kennismaken met de belangrijke aspecten van boekhouden of je kennis op financieel gebied bijspijkeren? Volg dan de cursus Boekhouden van het NTI. Na het volgen van de cursus heb jij alle basiskennis in huis om boekhoudkundige werkzaamheden te verrichten. Bij afronding van de cursus Boekhouden ontvang...

Categorie: Economie en Bedrijf | Beroepsopleidingen | Duratie: 6 maanden maanden | Opleider: NHA

Totaalprijs: € 289

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) : onmisbaar bij een administratieve baan Heb je gevoel voor cijfers en wil je daar je werk van maken? Of heb je al een administratieve functie en wil je daarin doorgroeien? De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden stoomt je klaar voor een veelgevraagd diploma. Boekhouden is...

Categorie: Economie en Bedrijf | Beroepsopleidingen | Duratie: 4 maanden maanden | Opleider: NHA

Totaalprijs: € 249

Leer stap voor stap boekhouden met de Exact Online cursus Ben je ook liever ondernemer dan boekhouder? Dan is Exact Online hét boekhoudprogramma voor jou. Dankzij de Computerboekhouden met Exact Online cursus heb je straks een duidelijk overzicht van inkomsten en uitgaven en communiceer je optimaal met de...

Categorie: Economie en Bedrijf | Beroepsopleidingen | Duratie: 4 maanden maanden | Opleider: NHA

Totaalprijs: € 119

Cursus Basiskennis Boekhouden: snel de basis onder de knie De correcte omgang met (boekhoudkundige) cijfers is voor een bedrijf van levensbelang. Overzicht gaat hierbij boven alles. Met de cursus Boekhouden van NHA leer jij hoe je de meest relevante boekhoudkundige werkzaamheden verricht en het overzicht...


Doelgroep en toelating

Als boekhouder dien je nauwkeurig te werken. Oog hebben voor detail is daarom belangrijk. Het is fijn als je beschikt over enige financiële kennis, maar mocht dat niet het geval zijn is dat geen probleem. Je kunt aan de thuisstudies beginnen met geen tot weinig verstand van boekhouden en toch met vlag en wimpel slagen. Voor de opleidingen Basiskennis Boekhouden en Praktijkdiploma Boekhouden is meestal geen specifieke vooropleiding vereist.

Inhoud van de opleidingen

De thuisstudie Basiskennis Boekhouden is ontwikkeld aan de hand van de eisen van de ‘Associatie voor Examinering’. Tijdens de thuisstudie zal de volledige examenstof worden behandeld. Zo leer je hoe je een kolommenbalans of een voorraadboek maakt en bijhoudt. Je zult grootboekrekening leren begrijpen en bijwerken en leert hoe een verkoopfactuur eruitziet. Je leert bijvoorbeeld hoe je een balans opmaakt, je leert het bijhouden van een grootboek en het verrichten van andere administratieve handelingen. Na het slagen voor de opleiding Basiskennis Boekhouden kun je je eigen vermogen berekenen en journaalposten maken op basis van de financiële feiten. 

De lesstof van de PDB-opleiding bestaat uit drie modules: kostencalculatie, bedrijfsadministratie en financiering. Alle drie de modules zijn te volgen op mbo niveau 4. Tijdens deze thuisstudie leer je alles over aandelen en ‘agio’. Agio is een bedrag dat boven de nominale waarde van een aandeel wordt gestort. Je leert hoe je berekeningen maakt ten behoeve van de financiële administratie van een onderneming. Ook leer je overzichten samenstellen zoals een grootboekrekening of een kolommenbalans.

Verschillende niveaus

De meeste ‘Basiskennis Boekhouden’ en ‘Praktijkdiploma Boekhouden’ thuisstudies zijn te volgen op mbo niveau 3 of 4.

Examens, diploma’s en certificering

Het examen Basiskennis Boekhouden wordt afgenomen op het moment dat jij er klaar voor bent. Slaag je voor de thuisstudie ‘Basiskennis Boekhouden’? Dan zul je een erkend associatiediploma ‘Basiskennis Boekhouden’ ontvangen. Kies je voor een thuisstudie PBD? Dan ontvang je een PDB-compleet certificaat als je slaagt voor alle drie de modules. Kies je één of meerdere losse modules? Dan ontvang je een erkend deelcertificaat.

Een associatiediploma is een kwaliteitskeurmerk. De meeste onderwijsinstellingen reiken erkende institutionele diploma’s en certificaten uit. Dat wil zeggen dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de opleider heeft erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen). De onderwijsinstellingen die aan wetgeving onderhevig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OCW wordt vereist. Zo ook de diploma’s en certificaten. 

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen omtrent het onderwerp ‘thuisstudies boekhouder’. Heb je zelf nog vragen? Stel deze dan onderaan in de reacties, dan helpen we je graag verder!

Op welk niveau kan ik de thuisstudie boekhouden volgen?

De meeste BKB en PDB thuisstudies zijn te volgen op mbo niveau 3 of 4.

Voor wie is de thuisstudie boekhouden bedoeld?

De thuisstudie boekhouden is bedoeld voor iedereen die zich wil laten omscholen tot boekhouder of meer kennis wilt opdoen over boekhoudkundige taken en zijn financieel inzicht wil verbreden of verdiepen.

Wat voor certificering is er voor de thuisstudie boekhouden?

Afhankelijk van de door jou gekozen thuisstudie kun je een erkend BKB-certificaat, een PDB-compleet certificaat of een deelcertificaat behalen.

Welk diploma kan ik behalen met de thuisstudie boekhouden?

Wanneer je slaagt voor de thuisstudie ‘Basiskennis Boekhouden’ zul je een erkend associatiediploma ‘Basiskennis Boekhouden’ ontvangen. Kies je voor een thuisstudie PBD? Dan ontvang je een PDB-compleet certificaat. Kies je één of meerdere losse modules, dan ontvang je een erkend deelcertificaat.

Wat kost een thuisstudie voor boekhouden?

De kosten voor een thuisstudie boekhouden variëren tussen de € 100,- en de € 1.750,-. Bekijk op deze pagina het complete overzicht van de thuisstudies boekhouding!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 februari 2021 om 11:05.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud