Studiegids » Studieverenigingen » WSBV Sylvatica

WSBV Sylvatica

WSBV Sylvatica is de studievereniging van de bachelor Bos- en Natuurbeheer en de master Forest and Nature Conservation aan Wageningen University & Research. Wij organiseren allerlei activiteiten waarbij je je even lekker kunt ontspannen samen met je studiegenoten. Ook kun je bij ons terecht met studiegerelateerde vragen. In onze wekelijkse nieuwsbrief houden we leden hoogte van activiteiten en mogelijkheden van andere organisaties/verenigingen die aansluiten bij de studie. Tot slot houdt lidmaatschap in dat je korting krijgt op Engelstalige studieboeken.

Informatie over WSBV Sylvatica

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van WSBV Sylvatica. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1939
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Bsc Bos- en Natuurbeheer en Msc Forest and Nature Conservation aan Wageningen University & Research
Aantal leden/contribuanten:500
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Lokaal C0113 in het Forumgebouw
Stad:Wageningen
Prijs contributie:10

Geschiedenis

Sylvatica is in 1939 als de Wageningse Studenten Bosbouw Vereniging (WSBV) opgericht in villa Hinkeloord, het voormalige thuis van de bosbouw-vakgroep. Sinds de komst van de 21e eeuw is de WSBV een aantal veranderingen ondergaan. Zo is de WSBV samengevoegd met het onafhankelijke bosbouwtijdschrift de Hinkelnymf en de International Forestry Student Organisation Wageningen (IFSOW), welke een brug slaat tussen Bos- en Natuurbeheerstudenten uit Nederland en andere landen. Daarnaast is de naam “Sylvatica” in leven geroepen, wat Latijn is voor “van het woud”. Sindsdien is Sylvatica ook gevestigd in het Forumgebouw, samen met de studieverenigingen van andere omgevingswetenschappen zoals International Land and Water Management en Bodem, Water en Atmosfeer.

Om te vieren dat WSBV Sylvatica al velen jaren heeft doorstaan, is in 2015 ter ere van het 75e lustrum een fladderiep (Ulmus laevis) geplant op de campus. Onze geliefde lustrumboom kan gevonden worden bij een paar bankjes tussen het Orion- en Forumgebouw.

Activiteiten

Sylvatica organiseert zowel studiegerelateerde als non-studiegerelateerde activiteiten. Zo organiseert onze commissie De Wandelende Tak leerzame lezingen en excursies over bijvoorbeeld de bronsttijd van herten en de rol van begrazing door schapen binnen het beheer van natuurgebieden. De Akcii (oorspronkelijk begonnen als sportcommissie) organiseert activiteiten zoals kampvuren, barbecues, tostilunches en nog veel meer.

Uiteraard hebben wij ook een jachtcommissie, Diana, die verantwoordelijk is voor jachtgerelateerde lezingen, excursies en zelfs barbecues met vlees van echt wild. Aan eerstejaars studenten bieden wij ook een mentorprogramma om ervaringen te delen met ouderejaars en je studiegenoten beter te leren kennen. Om diezelfde reden wordt er ook ieder jaar een eerstejaarsweekend georganiseerd. De eerder genoemde IFSOW is verantwoordelijk voor activiteiten van internationaal karakter, maar ook enkele andere unieke activiteiten zoals het Hitchhikeweekend en een Pubquiz en Potluck dineravond.

Een aantal keer per jaar wordt ook door het bestuur de altijd gezellige BoBo (Bosbouwborrel) georganiseerd.

Missie & Visie

Het doel van Sylvatica is om Bos- en Natuurbeheerstudenten van alle jaarlagen samen te brengen en ze de gelegenheid te geven ontspannen naast de studie zonder de bosbouwsfeer los te laten. Daarbij komt kijken dat onze commissies en ons bestuur studenten de mogelijkheid geven handige vaardigheden te ontwikkelen in een vrij informele setting.

Overige Informatie

WSBV Sylvatica is onderdeel van de Omgevingswetenschappengroep van de WUR. Hieronder vallen vijf studieverenigingen die een gemeenschappelijk thema hebben. Deze groep organiseert zo nu en dan ook gezamenlijk activiteiten. De studies en hun desbetreffende verenigingen zijn:

Aktief Slip – Environmental Sciences
Genius Loci – Landschapsarchitectuur en Ruimtelijk Planning
Nitocra – International Land and Water Management
Pyrus – Bodem, Water en Atmosfeer

Omdat Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp een HBO opleiding Bos- en Natuurbeheer aanbiedt, kent Sylvatica ook een zustervereniging: Studievereniging LaarX.

1 Reactie

Klik hier om te reageren


  • beste bestuur en leden van WSBV Sylvatica, ik ben op zoek naar studenten en pas-afgestudeerden die mee willen helpen met het organiseren van een conferentie over landbouw, voedsel en groen. Ik ben bestuurslid van het Nieuwe Netwerk, een vereniging van professionals werkzaam in landbouw, voedsel en groen en wij organiseren op 9 september 2022 een conferentie over de toekomst van de landbouw, getiteld “De Nieuwe Boer”. Ook vanuit jullie vakgebied hoop ik daar interesse voor te wekken, vanwege de toegenomen belangstelling voor voedselbossen, permacultuur, agroforestry en houtwallen.
    Graag contact! we hebben 3 mei a.s. om 16h een bijeenkomst, mochten er al geïnteresseerden zijn, dan zijn zij van harte welkom.

Deze pagina is het laatst bewerkt op 14 februari 2020 om 10:38.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud