Studiegids » Studieverenigingen » Wiskundig Studiegenootschap Abacus

Wiskundig Studiegenootschap Abacus

W.S.G. Abacus is de studievereniging van Applied Mathematics (AM) in Twente. Het is ook de grootste wiskundige studievereniging van Nederland! Abacus heeft een full-time bestuur en met onder andere hulp van commissies is het een goed draaiende vereniging.

Het bestuur des W.S.G. Abacus zorgt ervoor dat de Abacuskamer iedere collegedag open is en dat er koffie en thee gedronken kan worden, het gezellig is in de kamer en er fruit en snoep gekocht kan worden.

Naast dit kan je studieboeken met korting kopen, worden er lunchlezingen, serieuze en gezellige activiteiten verzorgd, en nog veel meer!

Informatie over Wiskundig Studiegenootschap Abacus

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Wiskundig Studiegenootschap Abacus. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:19 november 1969
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Universtity of Twente
Aantal leden/contribuanten:570
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Universiteit Twente, Zilverling, Drienerlolaan 5, 7522 NB Enschede
Bestuur / kantoorlocatie:Zilverling E203, University of Twente, 7522 NB ENSCHEDE
Stad:Enschede
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Elke werkdag van 8.30-00.00
Prijs contributie:8.5

Geschiedenis

W.S.G. Abacus is opgericht op 19 November 1969. De naam ‘Abacus’ komt van het Chinese telraam met dezelfde naam. Soms kom je er nog eentje tegen in Nederland, vooral in oosterse winkeltjes of restaurants. Het is verbazingwekkend om te zien hoe snel hier mee te rekenen is, en ook wat hier mee te berekenen is. Zelfs worteltrekken is mogelijk met de Abacus, probeer dat maar eens met een gewoon telraam!

Sinds 1969 is er altijd een bestuur geweest dat de vereniging draaiende houdt en tot op de dag van vandaag gaan veel van de leden naar de Abacuskamer om even te relaxen!

Activiteiten

Voorbeelden van “serieuze” activiteiten zijn lezingen, excursies, symposia en studiereizen. Deze activiteiten zijn meestal georganiseerd voor en door studenten, om de simpele reden dat ze eenzelfde interesse delen: wiskunde. Naast deze serieuze activiteiten organiseert Abacus ook regelmatig activiteiten die minder met wiskunde te maken lijken te hebben, zoals bijvoorbeeld borrels, spelletjesavonden, een gala en feesten. Toch blijf je met deze activiteiten onder wiskundigen en zal dit ook zo nu en dan naar voren komen. Een voorbeeld hiervan is de kansberekening tijdens pokeravonden.

In samenwerking met de opleiding verzorgt Abacus elk jaar de introductie van AM (een driedaags kamp), speciale borrels en propedeuse- en bachelordiploma-uitreikingen. Ook is er elk jaar de ouderdag, georganiseerd door de eerstejaarscommissie, waar ouders van eerstejaarsstudenten de kans krijgen om kennis te maken met Abacus, AM en het studentenleven.

Missie & Visie

Abacus heeft in principe twee grote doelstellingen. De eerste is het promoten van de wiskunde en de tweede het verbeteren van het contact tussen wiskundigen, bijvoorbeeld studenten en docenten, maar ook wiskundigen van buiten Twente.

Overige Informatie

Ben je geïnteresseerd? Wil je nog wat meer weten? Kom een keertje langs in de Abacuskamer, er zijn daar genoeg mensen om je vragen te beantwoorden. Een keertje bellen of een e-mail sturen mag natuurlijk ook. We hopen je snel te mogen begroeten als AM-student en Abacuslid!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 februari 2020 om 10:00.

Bronnen: geen

Skip to content