Studiegids » Studieverenigingen » Vereniging van Chemie Studenten aan de Vrije Universiteit

Vereniging van Chemie Studenten aan de Vrije Universiteit

De VCSVU (Vereniging van Chemie Studenten aan de Vrije Universiteit) is opgericht op 1 oktober 1964. De vereniging is er om de studie zo aangenaam mogelijk te maken. De VCSVU organiseert vele activiteiten waarbij zowel leden als niet-leden aanwezig kunnen zijn. Zo hebben wij lezingen, excursies, leuke activiteiten zoals een dagje naar Parijs en uiteraard de borrels die worden georganiseerd.

Daarnaast organiseert de VCSVU elke nieuwe periode een boekverkoop. De leden krijgen tijdens deze boekverkoop een fikse korting op de studieboeken. Daarnaast kun je via de site aan samenvattingen en oude tentamens komen zodat je nog beter bent voorbereid voor jouw tentamens.

Informatie over Vereniging van Chemie Studenten aan de Vrije Universiteit

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Vereniging van Chemie Studenten aan de Vrije Universiteit. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1 oktober 1964
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten
Aantal leden/contribuanten:419
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:De Boelelaan 1083 Kamer P0.64 1081 HV Amsterdam
Bestuur / kantoorlocatie:De Boelelaan 1083 Kamer P0.48 1081 HV Amsterdam
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. Wanneer er een activiteit of borrel is wijken de openingstijden af.
Prijs contributie:12.5

Geschiedenis

Het begon allemaal met een grote vereniging voor alle studenten van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen, genaamd de Natuurphilosofische Faculteitsvereniging (NPF). Dit werden door de jaren heen teveel en te diverse studenten voor een vereniging. Dus is op 1 oktober 1964 de Vereniging van Chemie Studenten aan de Vrije Universiteit opgericht. Deze vereniging kennen we natuurlijk allemaal als de VCSVU, de leukste vereniging van de VU. In der beginne was de vereniging alleen voor scheikunde studenten. Later kwam uiteraard farmaceutische wetenschappen erbij. De vereniging heeft veel verschillende gezichten gehad. Het begon met een vooral academische gerichte houding, wat door de jaren heen losser is geworden. Zoals iedereen nu weet is scheikunde ondertussen vertrokken naar de Universiteit van Amsterdam en zitten de studenten nu bij het Amsterdams Chemisch Dispuut (ACD). Hierdoor kunnen wij lid worden van de K.N.P.S.V. , wat veel mogelijkheden voor onze leden oplevert. De vereniging is er om de studie zo aangenaam mogelijk te maken. Naast de verkoop van boeken en inzage van oude tentamens organiseert de VCSVU vele activiteiten waarbij zowel leden als niet leden aanwezig kunnen zijn. De boekverkopen worden aan het begin van elke periode georganiseerd. De leden krijgen een fikse korting op de studieboeken.

De VCSVU kent leden, leden van verdienste, ereleden en donateurs. Direct nut van je lidmaatschap (€ 12,50 contributie per jaar) heb je door de boekverkopen. De verplichte studieboeken worden door de VCSVU met een aanzienlijke korting verkocht, dankzij een contract met de VU Boekhandel en een subsidieregeling met de afdeling Scheikunde & Farmaceutische Wetenschappen. Bij de eerste boekverkoop kun je je lidmaatschap dus al meteen terugverdienen. Bovendien staan er oude tentamens en samenvattingen op de site.

Zoals gezegd organiseert de VCSVU ook veel uiteenlopende activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn excursies en borrels, al dan niet met een thema. De verschillende commissies dragen zorg voor het organiseren van deze gezellige activiteiten. Ben je benieuwd naar de eerstvolgende activiteit van de VCSVU. Raadpleeg dan de agenda. Niet onbelangrijk is ons verenigingsblad, de Papieren Binding , waarin naast verengingsnieuws ook een aantal wetenschappelijke artikelen wordt opgenomen.

Missie & Visie

De missie van de VCSVU is de studenten tijd zo aangenaam mogelijk te maken voor de studenten. Daarom zorgen wij onder andere voor extra bijles bij de vakken, stage plekken en vacatures voor eventuele toekomstige banen of gewoon een leuke bijbaan. Daarnaast organiseren wij ook leuke activiteiten. Zo zijn wij afgelopen jaar naar Wipe-Out geweest, een weekendje in Drenthe gelogeerd en hebben we een gala georganiseerd.

Overige Informatie

De Koninklijke Nederlandse Pharmaceutische Studenten Vereniging (K.N.P.S.V.) is de overkoepelende vereniging voor Farmaciestudenten en studenten (Bio-)Farmaceutische Wetenschappen. Als lid van VCSVU ben je automatisch lid bij de K.N.P.S.V., en dat brengt vele mogelijkheden met zich mee!

De K.N.P.S.V. is een landelijke vereniging, die bestaat uit alle leden van L.P.S.V. „Aesculapius”, de studievereniging voor biofarmacie studenten uit Leiden, G.F.S.V. “Pharmaciae Sacrum”, de studievereniging voor farmaciestudenten in Groningen en U.P.S.V. “Unitas Pharmaceuticorum” de studievereniging voor farmaciestudenten in Utrecht. Daarnaast is de Vereniging van Chemie Studenten aan de Vrije Universiteit (VCSVU) van Amsterdam proeflid bij de K.N.P.S.V. Wij organiseren verschillende activiteiten om de (bio-)farmacie studenten bij elkaar te brengen. Deze activiteiten worden georganiseerd door commissies bestaande uit leden van de verschillende afdelingen. Zo is er een commissie die het jaarlijkse Congres van de K.N.P.S.V. organiseert. De Internationale Commissie (IC) organiseert onder andere internationale avonden en een uitwisseling met een studenten uit een ander land (TWIN). Hiernaast organiseert de Toekomst- en Opleidings Perspectieven (TOP) activiteiten ter voorbereiding op je toekomst. Andere activiteiten zijn de Beroependag, de Eerstejaarsactiviteit en de Sportdag. Als laatste heeft de K.N.P.S.V. nog een verenigingsblad, de Folia Pharmaceutica. Dit blad bevat wetenschappelijke artikelen, verslagen van activiteiten, foto’s en andere interessante stukken.

Naast de verbinding met en tussen de farmaciestudenten onderhoudt de K.N.P.S.V. ook contact met beroepsverenigingen zoals de KNMP, de VJA, de NIA, de VAZA en de NVZA. Door de banden met deze verschillende verenigingen binnen de farmaceutische wereld kun je je al vroeg in je studententijd oriënteren in het beroepsveld en dit biedt perspectieven voor de toekomst. In samenwerking met de beroepsverenigingen heeft de K.N.P.S.V. een speciaal project opgezet, namelijk de snuffelstage. Je kunt dan een dag meelopen in een openbare apotheek, ziekenhuisapotheek of in de farmaceutische industrie, zodat je kunt proeven aan het soort werk dat binnen dat bedrijf of die bedrijfstak wordt gedaan.

De K.N.P.S.V. kan dus veel voor je betekenen en als je geïnteresseerd bent, spreek het bestuur aan (op feestjes, borrels of andere activiteiten), mail ons (bestuur@knpsv.nl), of kijk op de site www.knpsv.nl. Daarnaast kan je ons volgen via verschillende social media!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 31 maart 2020 om 19:11.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud