Studiegids » Studieverenigingen » Vereniging Studenten Psychologie en Pedagogiek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam

Vereniging Studenten Psychologie en Pedagogiek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam

VSPVU staat voor Vereniging voor Studenten Psychologie en Pedagogiek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam (VU). VSPVU is dé officiele studievereniging van de studies Psychologie, Pedagogische Wetenschappen en Universitaire PABO aan de VU. Er worden studieboeken (met ledenkorting) aangeboden, samenvattingen verkocht en er zijn mastergidsen opgesteld. VSPVU is er hiernaast ook om het contact tussen studenten te bevorderen. Als lid kan jij met korting deelnemen aan alle activiteiten die worden georganiseerd. De VSPVU is betrokken bij de Introductiedagen en aan het begin van het collegejaar organiseren we het introductieweekend, Illusieweekend. Dit introductieweekend is voor speciaal voor eerstejaarsstudenten, de ideale gelegenheid om medestudenten te leren kennen! De mensen die je hier ontmoet, kan je weer terugzien in de VSPVU-kamer, op andere activiteiten of in college.

Informatie over Vereniging Studenten Psychologie en Pedagogiek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Vereniging Studenten Psychologie en Pedagogiek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1947
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Bachelor- en Masterstudenten Psychologie en Pedagogiek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Van der Boechorststraat 7 MF-D056 VSPVU, 1081 BT Amsterdam
Bestuur / kantoorlocatie:Van der Boechorststraat 7 MF-D056 VSPVU, 1081 BT Amsterdam
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Maandag: 13:00-17:00Dinsdag: 10:00-17:00Woensdag: 10:00-17:00Donderdag: 10:00-17:00Vrijdag: 10:00-16:00

Geschiedenis

In 1947 kreeg de heer C. Sanders van zijn professor, de heer Waterink, de opdracht een faculteitsvereniging op te richten. Samen met de heer Fokkema richtte hij de ‘ Vereniging voor Studenten Psychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam’ op. De VSPVU telde toen 56 psychologiestudenten en had een zuiver wetenschappelijke functie. Psychologie was toen nog een subfaculteit van de Faculteit der Letteren, en was pas in 1929 aan de VU geïntroduceerd met de komst van professor Waterink.

Pedagogiek kreeg in 1966 haar eigen faculteitsvereniging, Hilaritas, maar deze is in de loop der jaren weer opgeheven. Toen pedagogiek en psychologie werden samengebracht in één faculteit, werd de VSPVU ook de studievereniging voor pedagogiekstudenten. Deze bestaat nu dan ook onder de naam ‘Vereniging voor Studenten Psychologie en Pedagogiek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam’.

Activiteiten

De VSPVU organiseert verschillende soorten activiteiten. Er worden regelmatig themafeesten en borrels georganiseerd en een jaarlijks Gala. Daarnaast is er ieder jaar een Liftweekend, studiereis en een wintersport. Ook organiseren we ‘fun’ activiteiten (zoals een game night) en is er sinds collegejaar 18/19 een sportcommissie (Footcie), die voor de sportieve studenten sportactiviteiten organiseert. Al deze activiteiten worden opgeslagen in de Chronicles, het jaarboek van de VSPVU, zodat we ze goed blijven herinneren.

Als je nog meer wilt weten over psychologie of pedagogiek, organiseert VSPVU gevarieerde lezingen rondom allerlei soorten onderwerpen. Verschillende bedrijfsbezoeken verlevendigen het beeld van psychologen of pedagogen, omdat je een indruk krijgt van afgestudeerde psychologen en pedagogen. Ook is er een jaarlijks goedbezocht Congres en is er een Carrieredag. De Tranz, het tijdschrift van de VSPVU, behandelt interessante theoretische en praktische aspecten van de psychologie en pedagogiek, maar bevat ook artikelen over het studentenleven.

Missie & Visie

Een studievereniging is een vereniging speciaal voor studenten van bepaalde studies. Het verschil met een studentenvereniging, waar mensen van allerlei studies lid zijn, is dat er bij een studievereniging geen verplichtingen zitten aan het lidmaatschap. Er is geen ontgroening of kennismakingstijd en je bent niet verplicht om aanwezig te zijn bij activiteiten. Ook zijn er geen disputen of jaarclubs bij een studievereniging. Naast gezelligheid biedt een studievereniging ook de mogelijkheid om je meer bezig te houden met je studie, door bijvoorbeeld het bezoeken of zelfs organiseren van studiegerelateerde activiteiten. Er is bij een studievereniging een meer vrijblijvende structuur, maar het biedt zeker ook gezelligheid en de mogelijkheid om andere studenten te leren kennen!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 30 maart 2020 om 15:16.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud