Studiegids » Studieverenigingen » Vereniging In Beweging

Vereniging In Beweging

Wij zijn de studievereniging der Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ben je op zoek naar nieuws, foto’s van activiteiten, informatie over de studievereniging en de commissies of wil je meer weten over bepaalde facultaire zaken, dan ben je op deze site aan het goede adres! Ook is hier meer te vinden over de online boekverkoop en onze sponsoren. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Kom dan tussen 11:00 en 15:00 uur langs in de VIB-kamer (MF D-048), bel tijdens de openingstijden naar 020-5981757 of mail naar vib.fgb@vu.nl. Veel plezier op onze site en hopelijk zien we je vaak in de VIB-kamer en tijdens een van onze vele activiteiten!

Informatie over Vereniging In Beweging

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Vereniging In Beweging. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:18-10-1974
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Vrije Universiteit Bewegingswetenschappen
Aantal leden/contribuanten:600
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:MF-D048
Stad:Amsterdam

Geschiedenis

In 1971 werd de Interfaculteit Lichamelijke Opvoeding opgericht. Op 18 oktober 1974 werd door studenten van de Interfaculteit een vergadering belegd, waarin besloten werd tot het oprichten van van de Studenten Organisatie van de Lichamelijke Opvoeding (S.O.L.O.). De naam ‘Interfaculteit Lichamelijke Opvoeding’ zorgde voor misverstanden over het type opleiding en studie, waardoor in 1987 werd gekozen de naam te veranderen in Faculteit der Bewegingswetenschappen. Aangezien de naam S.O.L.O. te veel connecties had met de oude naam van de faculteit is vanaf het studiejaar 1988/1989 besloten die naam te veranderen in Vereniging In Beweging (V.I.B.).

Activiteiten

Op dit moment kent deze studievereniging een Dagelijks Bestuur van vijf personen, tien vaste commissies, twee tot drie tijdelijke commissies en ongeveer zeshonderdvijfitg leden. Er mag dus gezegd worden dat de V.I.B. een bloeiende vereniging is. Met meer dan veertig activiteiten op jaarbasis wordt er door de verschillende commissies alles aan gedaan om een zo gevarieerd en interessant mogelijk aanbod aan activiteiten te bieden. Educatieve activiteiten, borrels, feesten, sporttoernooien, het Gala, de Wintersport, Familiedag en VVV-dag; genoeg om de studenten Bewegingswetenschappen niet alleen bij hun studie te begeleiden, maar ook bij te dragen aan een onvergetelijke studententijd.

Missie & Visie

Wil je echter nog meer weten over de V.I.B., heb je vragen, opmerkingen, problemen, ideeën of kritische noten? Alles is welkom, dus kom dan gerust langs in de VIB-kamer of stuur een mail naar vib.fgb@vu.nl !

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 21 november 2019 om 06:50.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud