Studiegids » Studieverenigingen » Utrechtse Scheikunde Studentenvereniging ‘PROTON’

Utrechtse Scheikunde Studentenvereniging ‘PROTON’

Proton is een studievereniging voor Scheikunde- en MLS-studenten aan de Universiteit Utrecht. Het doel is op een laagdrempelige manier zo veel mogelijk mensen te betrekken bij de vereniging. Om dit te bereiken, proberen we zo veel mogelijk verschillende dingen te organiseren. De activiteiten lopen dan ook uiteen van gezellige borrels tot sportieve activiteiten of speciaal voor masterstudentengerichte activiteiten.

Informatie over Utrechtse Scheikunde Studentenvereniging 'PROTON'

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Utrechtse Scheikunde Studentenvereniging 'PROTON'. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:14 juli 1986
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Scheikunde en MLS (Molecular Life Sciences) studenten
Aantal leden/contribuanten:765
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Victor J. Koningsbergergebouw 2.04 of K-sjot
Bestuur / kantoorlocatie:Victor J. Koningsbergergebouw 2.04a
Stad:Utrecht
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:8:30-17:30
Prijs contributie:27.5

Geschiedenis

De vereniging is opgericht in 1986 als studievereniging voor scheikundestudenten. Hiervoor was er een vereniging voor de subfaculteit Scheikunde genaamd de UCC, de Utrechtse Chemische Club. 29 jaar na de oprichting van U.S.S. Proton konden ook studenten van de nieuwe studierichting Molecular Life Sciences lid worden. De vereniging heeft verschillende kamers gehad en is nu al sinds 2015 gevestigd in het Victor J. Koningsbergergebouw.

Activiteiten

Activiteiten lopen uiteen van weekenden, reisjes, borrels, feesten tot symposia, lunchlezing, sportavondjes en nog veel meer.

Missie & Visie

De Scheikunde- en MLS-studenten voorzien van een gezellige studententijd, studieboeken, carrièreoriëntatie en een leuke plek in het Universiteitsgebouw.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 februari 2020 om 09:31.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud