Studiegids » Studieverenigingen » Utrechtse Biologen Verenigingen

Utrechtse Biologen Verenigingen

De Utrechtse Biologen Vereniging (UBV) is de studievereniging voor alle Biologie bachelor- en masterstudenten. De vereniging vormt de basis in het studentenleven van onze vele leden. Ons beleid is gebaseerd op drie peilers; service, wetenschap en gezelligheid. Elk jaar staat er een zeskoppig bestuur klaar om leden op deze drie gebieden bij te staan tijdens hun studietijd. De belangrijkste manier waarop ze dit doen is door de gezellige UBV kamer elke dag open te houden, voor iedereen die tussen het studeren door even behoefte heeft aan wat gezelligheid. Alle leden kunnen koffie en thee komen halen, een babbeltje maken, spelletjes spelen en er achter komen welke activiteiten er deze week op de planning staan. De leden kunnen actief worden door middel van commissiewerk. Met meer dan dertig commissies zit er voor iedereen en op elk gebied wel een commissie tussen. Of het nu de lezingscommissie, de kookcommissie of de veldweekendcommissie is, alle leden vinden wel een plekje. Het leuke aan de UBV is dat alle jaarlagen doormiddel van de commissies en activiteiten met elkaar in contact komen en al snel hechte vriendengroepen vormen. Iedereen is welkom!

Informatie over Utrechtse Biologen Verenigingen

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Utrechtse Biologen Verenigingen. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:19 februari 1924 (19-02-1924)
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Biologie studenten
Aantal leden/contribuanten:2500
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:V.J. Koningsberger gebouw kamer nummer 2.02, Budapestlaan 4b, Utrecht
Bestuur / kantoorlocatie:Bestuurskamer aan de verengingskamer vast
Stad:Utrecht
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:08:45-17:00 en langer als er een activiteit zoals een lezing of borrel op de kamer is.
Prijs contributie:12.5

Geschiedenis

Op 19 februari 1924 richte de Utrechtse botanicus Prof. dr. F.A.F.C. Went de Utrechtse Biologen Vereeniging op. In de eerste jaren had het bestuur een organiserende rol. Activiteiten die toen op de planning stonden waren voornamelijk wetenschappelijke lezingen van sprekers uit midden van Europa. In 1937 werd de eerste ‘biologen fuif’ oftewel de eerste gezelligheids activiteit georganiseerd. Er ontstonden commissies die activiteiten gingen organiseren, waardoor het bestuur een meer controlerende functie kreeg. Al gauw werd Utrecht voor Biologen populair door de keuzevrijheid binnen de studie. Hierdoor steeg het ledenaantal en het aantal activiteiten. De verenigingskamer verhuisde van de binnenstad naar de Uithof, waar we nog steeds zitten. De UBV heeft ook moeilijke tijden meegemaakt, vooral door de WOII en door economisch zware tijden. Gelukkig hebben enthousiaste leden zich altijd ingezet om de vereniging er weer bovenop te krijgen waardoor zij nog steeds bestaat! Tegenwoordig gaat het heel goed met de UBV. Zij floreert als nooit tevoren.

Activiteiten

Met dertig commissies worden er op alle mogelijke gebieden activiteiten georganiseerd. Grofweg zijn deze te verdelen in wetenschappelijke-, carrière-georiënteerde en gezelligheidsactiviteiten. Op wetenschappelijk gebied worden er bijvoorbeeld lezingen, workshops, veldweekenden en symposia georganiseerd. Om onze biologen een beter beeld van hun toekomst en mogelijke banen te geven zijn er netwerk-borrels, lezingen van alumni en carrière avonden. Op het gebied van gezelligeheid vinden er heel diverse activiteiten plaats; spelletjesmiddagen, toneelstukken, knutselprojecten, kookworkshops, borrrels, gala’s en onze welbekende feesten! De activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen en vaak goed bezocht. Er gaat geen week voorbij zonder drie geweldigde activiteiten. Zelfs in tentamenweken zijn er dingen te doen; zoals samen studeren, bijlesdagen en gratis eten op de UBV kamer.

Missie & Visie

De missie en visie van de UBV is gebaseerd op drie peilers: service, wetenschap en gezelligheid. Deze drie onderwerpen komen elk jaar terug in het beleid dat wordt gevoerd door het bestuur. Een service die door de vereniging wordt geboden is bijvoorbeeld het verkopen van studieboeken. Wetenschap komt terug in het feit dat een derde van al onze commissies wetenschappelijke activiteiten organiseert, deze commissies krijgen hier ook extra financiële ondersteuning voor. Gezelligheid is alom aanwezig bij onze leden, op de UBV-kamer en bij de activiteiten. Het doel van de UBV is om biologiestudenten een hechte vriendengroep te bieden die een stevige basis vormt tijdens de studietijd en een nuttig netwerk vormt in het latere leven van de studenten.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 februari 2020 om 09:00.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud