Studiegids » Studieverenigingen » TW!ST

TW!ST

TW!ST is de studievereniging voor studenten Taalwetenschap in Groningen. Sinds de oprichting biedt TW!ST haar leden de kans om hun studiegenoten beter te leren kennen door de sociale en academische activiteiten die de vereniging organiseert. De vereniging bestaat uit een aantal commissies die deze activiteiten realiseren.

Informatie over TW!ST

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van TW!ST. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:30 Augustus 2006
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Taalwetenschap
Aantal leden/contribuanten:109
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:'t Gat van Groningen
Bestuur / kantoorlocatie:Usva
Stad:Groningen
Prijs contributie:15

Geschiedenis

TW!ST werd in 2005 opgericht, maar de officiële oprichting is 30 augustus 2006. Hoewel de naam van de vereniging doet lijken alsof het een acroniem is, is dit echter niet het geval en hebben de letters in TW!ST geen individuele betekenis.

Activiteiten

TW!ST organiseert een breed scala aan activiteiten. Deze activiteiten worden onderscheiden in studiegerelateerde en niet-studiegerelateerde activiteiten. Onder studiegerelateerde activiteiten vallen de bezoeken aan taalonderzoekinstituten, workshops, studiemiddagen met mogelijkheden voor bijles en verschillende symposia en lezingen over onderwerpen binnen de taalwetenschap en de jaarlijkse reis naar het buitenland. Bij de niet-studiegerelateerde activiteiten behoren de borrels in de stamkroeg van TW!ST, ‘t Gat van Groningen, diners, mixborrels met andere studieverenigingen en een aantal jaarlijks terugkerende activiteiten zoals de liftwedstrijd en het gala.

Missie & Visie

Door het brede aanbod aan activiteiten wil TW!ST haar leden de mogelijkheid geven zich te ontwikkelen op sociaal en academisch vlak. TW!ST combineert de studie Taalwetenschap met het studentenleven. Het is een vereniging waar leden veel nieuwe contacten kunnen maken, zowel binnen de vereniging als daarbuiten. Verder kunnen de leden kennis maken met onderwerpen in of verwant aan de taalwetenschap die niet standaard in het programma van de bachelor zitten, of vaardigheden leren die in het werkveld van pas komen. Kortom: TW!ST zorgt ervoor dat haar leden meer uit hun studententijd kunnen halen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 22 april 2020 om 03:23.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud