Studiegids » Studieverenigingen » Technologisch Gezelschap

Technologisch Gezelschap

Het Technologisch Gezelschap is de studievereniging voor de bachelor Molecular Science & Technology en de master chemical engineering aan de TU Delft. TG bestaat al sinds 1890 en heeft op dit moment ongeveer 900 leden. De vereniging is gesitueerd in gebouw 58 van de TU Delft. Hier zit het bestuur elke doordeweeks van 9:00-17:00 en kunnen alle leden koffie komen halen of een pauze houden.

Informatie over Technologisch Gezelschap

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Technologisch Gezelschap. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:15 december 1890
Status:Actief
Doelgroep / instituut:TU Delft
Aantal leden/contribuanten:900
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Van der Maasweg 9, Bar het Lab
Bestuur / kantoorlocatie:Van der Maasweg 9, ruimte C0.050
Stad:Delft
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Elke donderdag is er een borrel van 16.30 - 19.30. Twee keer per kwartaal hebben we verlengde borreltijden van 16.00-21.00 en een keer per kwartaal hebben we een themaborrel van 16.00-23.00.
Prijs contributie:10

Geschiedenis

Het Technologisch Gezelschap is in 1890 opgericht. Er was in die tijd een kloof tussen de studenten en de chemische industrie. Er werd daarom door professor van der Werff aangedrongen tot het oprichten van een studievereniging. Op 15 december is TG opgericht door de mannen U.J. Heerema van Voss S.C.Jz. en I.W.H. Westerbaan Muurling. In de eerste jaren bestonden de activiteiten voornamelijk uit lezingen van belangrijke onderzoekers zoals Van ‘t Hoff. De eerste excursie ging naar de stearine kaarsenfabriek in Gouda. Door de jaren heen is TG steeds meer verschillende activiteiten en excursies gaan organiseren.

Activiteiten

Het Technologisch Gezelschap organiseert veel verschillende activiteiten. Er zijn veel carrièregerichte activiteiten, zoals excursies en lunchlezingen, maar ook veel gezelligheidsactiviteiten zoals borrels en feesten. Er worden ook verschillende reizen georganiseerd zoals een wintersport en een studiereis van twee tot drie weken in de zomervakantie.

Elke vijf jaar vieren we ook een lustrum. Dit wordt groots aangepakt met onder anderen een symposium.

Missie & Visie

Het is voor TG erg belangrijk om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen. Daarnaast willen wij studenten in contact brengen met de chemische industrie en ze voorbereiden op de tijd na hun studie. Tot slot willen we ook studenten in contact laten komen met elkaar en ze zichzelf op sociaal vlak laten ontwikkelen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 februari 2020 om 07:07.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud