Studiegids » Studieverenigingen » Tandheelkundige FaculteitsVereniging Nijmegen (TFV)

Tandheelkundige FaculteitsVereniging Nijmegen (TFV)

De Tandheelkundige FaculteitsVereniging (TFV) is de studievereniging van de opleidingen Tandheelkunde (Radboudumc) en Mondzorgkunde (Hogeschool Arnhem & Nijmegen) in Nijmegen. De TFV zet zich vooral in voor de studenten op het gebied van het onderwijs en recreatiemogelijkheden. Om dit te bewerkstelligen telt de vereniging 23 commissies die worden overzien van een 6-koppig bestuur, dat jaarlijks wisselt. Voor de vereniging is er een eigen ruimte in het faculteitsgebouw, de TFV-kamer. Hier zijn studenten welkom om gezellig pauze te houden, koffie te drinken en hun dag met elkaar te bespreken. Niet alleen maar de TFV-kamer, maar ook de sociëteit van de vereniging “het Dappenglaasje” is in het Tandheelkundegebouw te vinden. Hier vindt op donderdag de wekelijkse borrel plaats, het dappen. Verder heeft de vereniging zijn eigen tijdschrift, het Spiegelbeeld. Dit verschijnt 6 keer per jaar en vertelt de nieuwste verhalen van de afgelopen activiteiten, gebeurtenissen en roddels die binnen de TFV spelen.

Informatie over Tandheelkundige FaculteitsVereniging Nijmegen (TFV)

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Tandheelkundige FaculteitsVereniging Nijmegen (TFV). Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:19-12-1963
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Faculteit Tandheelkunde en Opleiding Mondzorgkunde
Aantal leden/contribuanten:550
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Het Dappenglaasje – gebouw Tandheelkunde, Philips van Leydenlaan 25, 6525EX Nijmegen.
Bestuur / kantoorlocatie:TFV-kamer – gebouw Tandheelkunde, Philips van Leydenlaan 25, 6525EX Nijmegen.
Stad:Nijmegen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Donderdag 17:00 – 20:00
Prijs contributie:12.25

Geschiedenis

Op 19 december 1963 wordt de Tandheelkundige Faculteitsvereniging door student en Voorzitter Theo van Bladeren opgericht. Naast hem als Praeses bestond het bestuur uit een Vice-Praeses, Quaestor en Abactis. Deze functies zijn tot heden in het bestuur inbegrepen en aangevuld door een Assessor I en een student Mondzorgkunde als Assessor II. Momenteel wisselt het bestuur jaarlijks. De TFV heeft ook een aantal Ereleden. Hieronder valt bijvoorbeeld de oprichter van de vereniging zelf, Theo van Bladeren, maar ook aantal actieve oud-studenten, docenten en anderen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de TFV. Wat dus als iets kleins begon is uitgegroeid tot één van de grootste faculteitsverenigingen van Nijmegen, die naast leuke activiteiten zich serieus met het onderwijs bezighoudt en educatieve evenementen organiseert.

Activiteiten

De TFV organiseert educatieve activiteiten zoals praktijkavonden en lunchcolleges met gastsprekers. Maar ook is er jaarlijks een TFV-symposium en het Praktijkforum. Naast deze aanvullingen op de studie heeft de TFV ook veel voor de vrijetijdsbesteding van zijn leden te bieden. Zo worden er regelmatig themafeestjes gehouden, weekendreizen georganiseerd, sportieve en culturele activiteiten gepland en grote evenementen neergezet zoals de jaarlijkse Sinterklaasshow of de Eindejaarsbarbecue. In november 2018 heeft de TFV ter ere van het 55jarig bestaan van de vereniging hun XIe lustrum gevierd met het thema “Delirium”. De hele week stond de faculteit in het teken van de TFV. Verschillende activiteiten werden georganiseerd en de week werd afgesloten met een schitterend gala op een kasteel met overnachting.

Missie & Visie

De TFV en haar commissies zorgen ervoor dat de student haar mening in het Tandheelkunde- en Mondzorgkundeonderwijs kan vertegenwoordigen. Daarnaast biedt zij opties om buiten de studie je te kunnen verdiepen in aanvullende onderwerpen binnen ons vakgebied. Daarnaast hopen we met onze activiteiten de studententijd van onze leden onvergetelijk te maken.

Overige Informatie

De TFV behoort tot de G4, oftewel de grootste vier studieverenigingen van Nijmegen. Verder vallen hier MFVN, JFV en Synergy onder.
Ook heeft de TFV een hechte band met haar zusterverenigingen tandheelkunde T.M.F.V. Archigenes uit Groningen en Favervuta uit Amsterdam.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 februari 2020 om 09:46.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud