Studiegids » Studieverenigingen » T.S.V. ‘Jan Pieter Minckelers’

T.S.V. ‘Jan Pieter Minckelers’

T.S.V. ‘Jan Pieter Minckelers’ of kortweg ‘Japie’ is de studievereniging van de faculteit Scheikundige Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Japie is een vereniging voor en door studenten en heeft als doel de belangen van de studenten van onze faculteit te behartigen en ze de kans te geven zich persoonlijk te ontwikkelen.

Informatie over T.S.V. 'Jan Pieter Minckelers'

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van T.S.V. 'Jan Pieter Minckelers'. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:6 december 1957
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten van de bachelor en master Chemical Engineering aan de TU/e
Aantal leden/contribuanten:500
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:De F.O.R.T. (Matrix 0.116, TU/e)
Bestuur / kantoorlocatie:Japiekamer (Helix STW 0.25, TU/e)
Stad:Eindhoven
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Elke donderdag 16.00u tot 20.00u en regelmatig na en tijdens activiteiten.
Prijs contributie:2.5

Geschiedenis

Op het initiatief van vijf studenten in samenwerking met de faculteit Scheikundige Technologie van de ‘Technische Hogeschool Eindhoven’ werd een vergadering belegd op 6 december 1957. Zij nodigden alle professoren, collegae en studenten uit om de vergadering bij te wonen met professor dr. Van Loon als voorzitter. Op deze bijeenkomst, waar bijna alle chemiestudenten aanwezig waren, werd unaniem besloten om een technologische studievereniging op te richten. De vijf studenten namen de leiding van het tijdelijke bestuur van de studievereniging. Kort daarna, organiseerden zij de eerste excursie naar een stikstofbedrijf van Staatsmijnen (nu DSM) in Geleen. Op 4 februari 1958 belegde zij een speciale vergadering, waarin de naam ‘Jan Pieter Minckelers’ werd gegeven aan de vereniging. Deze naam werd al snel verkort tot ‘JaPie’. Jan Pieter Minckelers was een promintente Nederlandse wetenschapper en geleerde. Sinds de oprichting zijn er een hoop oude tradities, waaronder vele bezoeken aan het beeld van Jan Pieter Minckelers in Maastricht, het leggen van een krans en het zingen van het lied.

Activiteiten

Met meer dan honderd activiteiten zijn we een erg actieve vereniging. Elk kwartiel organiseren we onze T-Feesten, er zijn meerdere BBQ’s per jaar en elke donderdag is onze F.O.R.T. open voor een drankje voor studenten en medewerkers van de faculteit. Ook organiseren we ieder jaar een openbaar speciaalbierfestival op de TU/e campus. Er zijn verschillende commissies die activiteiten en ander leuks organiseren, waaronder de activiteitencommissie, Batavierenracecommissie, Chefcommissie, BuitenlandseMasterCommissie, Hét Tappersgilde, studiereiscommissie, en een commissie die ons verenigingsblad, Het ‘T-Licht’ maakt.

Missie & Visie

Japie heeft drie pilaren; educatie, zelfontplooiing, en plezier. De eerste en misschien belangrijkste pilaar is educatie. Japie zorgt ervoor dat studenten alles kunnen krijgen om hun studie zo succesvol mogelijk te maken. Labjassen, boeken en oude tentamens zijn via ons verkrijgbaar. Ook koppelt een bestuurslid feedback van studenten terug aan de professoren en is hij bij vele onderwijsmeetings over de hele TU/e.
Verder geeft Japie haar leden de kans om zichzelf verder te ontplooien. Er zijn verschillende commissies waarin leden allen hun bijdrage kunnen leveren aan de student community, en om hun soft-skills te verbeteren.
Als laatste is plezier een belangrijke pilaar. Japie organiseert een breed scala aan activiteiten, ontspannend, sportief, en sociaal. Deze activiteiten en borrels zijn geweldige manieren om jezelf nieuwe energie te geven na een lange dag studeren.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 april 2020 om 12:05.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud