Studiegids » Studieverenigingen » T.M.F.V. Archigenes

T.M.F.V. Archigenes

T.M.F.V. Archigenes is de studievereniging van tandheelkunde en mondzorgkunde. Wij organiseren veel activiteiten voor alle leden gedurende het hele jaar. We hebben bijvoorbeeld onze maandelijkse borrels, feesten, een gala, het verenigingsblad ‘de Bonding’ en nog veel meer, ook kan je via onze site met een aantrekkelijke korting je studieboeken aanschaffen. Voor het onderwijs heeft onze vereniging ook een belangenafdeling die de jaarvertegenwoordiging en verschillende onderwijscommissies ondersteunt.

Informatie over T.M.F.V. Archigenes

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van T.M.F.V. Archigenes. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:14 december 2002
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Tandheelkunde & Mondzorgkunde
Aantal leden/contribuanten:629
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Villa Volonté, Schuitendiep 86 te Groningen
Bestuur / kantoorlocatie:Antonius Deusinglaan 1
Stad:Groningen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Dinsdag: 16:00 – 02:00Donderdag: 16:00 – 02:00Vrijdag: 16:00 – 02:00
Prijs contributie:15

Geschiedenis

Toen de opleiding Tandheelkunde opnieuw begon in Groningen werd een gezamenlijk studieprogramma met de opleiding Mondhygiëne bedacht, maar de oude TFV (Tandheelkunde Faculteits Vereniging) was met de oude opleiding opgeheven. Er werd besloten dat de studenten van de nieuwe opleidingen een plek zouden vinden bij Panacea, de studievereniging van Geneeskunde.

In december 2001 werd het eerste contact gelegd tussen een klein groepje studenten en de
(oud-)bestuursleden van de tandheelkundige reunistenvereniging. Zij spoorden de studenten aan weer een eigen vereniging op te richten. Hun enthousiasme had zijn uitwerking op het groepje en al snel werd de werkgroep TOF (Ter Oprichting Faculteitsvereniging) in het leven geroepen.

De eerste taak van deze werkgroep was na gaan of er voldoende draagvlak onder de studenten was. De motivatie bleek overweldigend: meer dan 80% van de studenten stond achter het plan. Ook het faculteitsbestuur stond welwillend tegenover de plannen en al snel werd een ruimte toegezegd in de studentengang.

De oprichting van een eigen vereniging kwam in zicht! Door middel van een prijsvraag werden een naam en een wapen gekozen voor de nieuwe vereniging en op 13 december 2002 was het oprichtingsfeest een feit.

Archigenes, zoals de nieuwe vereniging is gaan heten, heeft zich vervolgens snel ontpopt als een enthousiaste vereniging voor en door Tandheelkunde en Mondhygiëne studenten.

De persoon Archigenes stierf rond 40 na Christus, maar de vereniging Archigenes is springlevend!

Activiteiten

Binnen T.M.F.V. Archigenes zijn er verschillende activiteiten. Zo zijn er studie gerelateerde activiteiten en ook ontspannende activiteiten. Zo kan er gedacht worden aan een symposium, beroepsgerelateerde workshops, een gala en maandelijkse middagborrels. Ook voor onze alumni zijn een aantal activiteiten toegankelijk.

Missie & Visie

Het bestuur heeft als algemeen beleid in de eerste plaats te handelen naar de doelstellingen van de vereniging, te weten:
• Het voldoen aan de statutaire verplichtingen die het bestuur heeft;
• Het behartigen van de onderwijsbelangen van haar leden;
• Het bevorderen van de communicatie tussen haar leden en de samenwerking met haar leden.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 31 maart 2020 om 18:47.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud