Studiegids » Studieverenigingen » T.F.L.S.

T.F.L.S.

De vereniging T.F.L.S. is bedoeld voor studenten van de studies BA Religiewetenschappen, MA Religious Studies en de Educatieve master Religie en Levensbeschouwing. De afkorting T.F.L.S. staat voor Theologische Faculteit der Leidsche studenten, een restant uit de periode waar de studievereniging gelinkt was aan de studie theologie, in plaats van religiewetenschappen.

Informatie over T.F.L.S.

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van T.F.L.S.. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1912
Status:Actief
Doelgroep / instituut:BA & MA Religiewetenschappen
Bestuur / kantoorlocatie:002a, Matthias de Vrieshof 1
Stad:Leiden

Geschiedenis

Wij zijn gesticht in 1912, wat betekent dat wij een van de oudste studieverenigingen in Leiden zijn. De studievereniging was onderdeel van de Theologische Faculteit aan de universiteit Leiden. Nu, eeuwen later, zijn de faculteit en de studie theologie geheel verdwenen en zijn zij omgevormd tot een studie waar religie vanuit een onafhankelijk oogpunt bestudeerd worden: Religiewetenschappen.

Activiteiten

Wij hebben maandelijkse activiteiten, namelijk de maandelijkse borrel en de K.T.T.U.. Bij de K.T.T.U., afkorting voor Koffie-Thee-Taart Uurtje, zijn zowel studentleden als docenten aanwezig om te genieten van een heerlijke kop thee, koffie en hapjes. De T.F.L.S. staat ook bekend om de jaarlijkse reizen die georganiseerd worden, zowel de korte als de lange reis. In deze educatieve reizen bezoeken wij landen die zeer interessant zijn in religieus opzicht, zoals Israël, Turkije, Spanje, Marokko, Bulgarije, Schotland en Georgië. Naast deze vaste activiteiten organiseren wij ook lezingen, pubquizzen, singstar-avonden, gala’s, arbeidsoriëntatie-middagen, filmavonden en een eind-BBQ.

Missie & Visie

Wij willen alle studenten van de studies omtrent Religiewetenschappen verwelkomen en hen betrekken bij activiteiten. Iedereen is welkom om deel te nemen, met name de K.T.T.U. is laagdrempelig en druk bezocht.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 11 juli 2019 om 04:02.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud