Studiegids » Studieverenigingen » SvBMT Protagoras

SvBMT Protagoras

SvBMT Protagoras (Studievereniging der Biomedische Technologie) is de studievereniging voor studenten Biomedische Technologie en Medische Wetenschappen en Technologie op de Technische Universiteit Eindhoven. Als studievereniging proberen wij bij te dragen aan het leven van een student in alle aspecten: onderwijs, ontwikkeling en ontspanning. Dit doen we door het verkopen van studieboeken met korting, tot aan het organiseren van lunchlezingen, borrels en feestjes!

Informatie over SvBMT Protagoras

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van SvBMT Protagoras. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:07-12-1988
Status:Actief
Sociëteit- of borrellocatie:In Vivo
Bestuur / kantoorlocatie:Gemini-noord 1.60
Stad:Eindhoven
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Bestuurshok: Maandag: 09:00 - 17:00 Dinsdag: 09:00 - 17:00 Woensdag: 09:00 - 17:00 Donderdag: 09:00 - 17:00 Vrijdag: 09:00 - 17:00 Borrelruimte: Iedere donderdag 16.00-19.00, soms ook afwijkende data en tijden
Prijs contributie:21

Geschiedenis

Op 7 december 1988 werd Studievereniging der Medische Technologie Protagoras opgericht door een aantal Werktuigkunde Medische Technologen (WMT’ers). Overigens vermelden de statuten een andere datum, maar 7 december (datum van de oprichtingsreceptie) is volgens de traditie van de vereniging de geboortedatum van onze vereniging. Ieder jaar vieren we dan ook op 7 december onze verjaardag (Dies of Dies Natalis). Dat het verenigingsjaar op 1 september begint en niet op onze Dies, zoals dat in de beginjaren was, is te danken aan het 7e bestuur. Het zevende verenigingsjaar duurde namelijk anderhalf jaar. Dit had tot gevolg dat de bestuursjaren voortaan overeen komen met de jaren die de TU/e aanhoudt voor de bestuursbeurzen. Overigens werden in het zevende bestuur halverwege twee personen afgesteld en een persoon aangesteld.

Vanaf haar geboorte had onze vereniging als mascotte Magere Hein (een verre voorvader van de huidige Magere Hein). Ter gelegenheid van het eerste lustrum schonk de toenmalige lustrumcommissie de vereniging een esculaap, genaamd Bouzo. Dit rode gevaar is, ondanks z’n logge voorkomen, een stuk bruikbaarder dan het kartonnen skelet en werd sindsdien dan ook onze belangrijkste mascotte (sorry, Magere Hein!). In de loop der tijden is ook de verenigingsruimte meerdere malen veranderd. Meer hierover kun je lezen in de lustrumboeken en verschillende krantenknipsels. Hieruit blijkt ook dat Protagoras in de beginjaren niet door iedereen even serieus werd genomen. Aanvankelijk waren er problemen om een eigen verenigingsruimte te krijgen en was er een hoop tegenstand voordat Protagoras deel uit mocht maken van de FSE. Langzaam aan groeide de rol en de naam van Protagoras. De toenmalige besturen werden zelfs actief betrokken bij de totstandkoming van de studie BioMedische Technologie. Met deze nieuwe studie veranderde er veel voor Protagoras. Zo nam het ledenaantal explosief toe en werd er gekozen voor een nieuw logo. In 1999 kreeg Protagoras een eigen verenigingsblad: Protatype. Zo’n twee jaar later, op 22 februari 2001 werd onze eigen borrelruimte ‘In Vivo’ geopend. Voortaan kan niemand er meer omheen: Protagoras is een volwassen studievereniging geworden, die niet meer weg te denken is uit het studentenleven binnen en buiten onze faculteit.

Activiteiten

Iedere week heeft Protagoras een variërend aanbod aan activiteiten. Zo organiseren we carrière gerichte lezingen, borrels en excursies. Ook hebben we verschillende commissies die gezelligheidsactiviteiten aanbieden, denk aan een Diner Rouler, cocktailworkshop, pubquiz en ga zo maar door. Daarnaast is onze borrelruimte In Vivo (beneden in de kelder van Gemini) iedere donderdag open en wordt er een borrel gehouden, soms met een speciaal thema. Voor meer informatie over welke activiteiten plaatsvinden de komende periode kijk op www.protagoras.tue.nl.

Missie & Visie

Als Protagoras proberen we iedere student in zijn/haar studieperiode te ondersteunen op verschillende vlakken, door het helpen bij carrière oriëntatie, onderwijs gerelateerde zaken, trainingen en ontspanning.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 juli 2019 om 15:21.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud