Studiegids » Studieverenigingen » SV VOCUS

SV VOCUS

VOCUS (Verenigde Onderwijskunde Commissies der Utrechtse Studenten) is dé studievereniging voor alle Onderwijswetenschappen en Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) studenten aan de Universiteit Utrecht. De vereniging bestaat uit 520 leden en heeft daarnaast een grote groep alumni-leden.

De vereniging heeft een zeskoppig bestuur die eindverantwoordelijk is voor de vereniging. Dit bestuur wordt ondersteunt door 18 commissies met actieve leden die zich inzetten voor de organisatie van zowel studie-inhoudelijke als ontspannende activiteiten. Leden kunnen het beeld van hun toekomstige werkveld verbreden door lezingen en excursies naar bedrijven bij te wonen. Daarnaast genieten zij van een jaarlijkse studiereis, borrels, feesten, sportieve én creatieve activiteiten, noem maar op!

Informatie over SV VOCUS

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van SV VOCUS. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:20 september 1991
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Onderwijswetenschappen en de ALPO
Aantal leden/contribuanten:520
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Heidelberglaan 1, Kamer F3.02
Stad:Utrecht
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Maandag, 10:30-16:30 Dinsdag, 10:30-16:30 Woensdag, 10:30-16:30 Donderdag, 10:30-16:30 Vrijdag, 10:30-16:30
Prijs contributie:12.5

Geschiedenis

Op 20 september 1991 was de geboortedag van studievereniging VOCUS. Op deze dag werden de allereerste stapjes gezet richting de vereniging die het nu is. In die 28 jaar dat de vereniging oud is, is zij gegroeid in leden, activiteiten en professionaliteit. Het 29e bestuur zet op dit moment haar beste beentje voor om hieraan bij te dragen.

Activiteiten

VOCUS organiseert een breed scala aan activiteiten. Zo sporten we glow in the dark, voeren we met elkaar een toneelstuk uit, gaan we met onze voetjes van de vloer tijdens een feest en leren we tijdens het symposium meer over de arbeidsmarkt. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat er voor ieder wat wils is en iedereen zich thuis kan voelen bij VOCUS.

Al deze activiteiten worden georganiseerd door de 17 commissies die VOCUS rijk is. Binnen een commissie leer je organiseren, maak je vrienden, boost je je CV en heb je het vooral heel leuk. Je bent nauw betrokken bij VOCUS en leert veel mensen kennen.

Missie & Visie

De algemene doelstelling van studievereniging VOCUS is het bijdragen aan de algemene en
studiegerichte ontwikkeling van Onderwijswetenschappen- en ALPO-studenten aan de
Universiteit Utrecht. De activiteiten die studievereniging VOCUS organiseert zijn in twee categorieën onder te verdelen: ontspannende activiteiten en studie-inhoudelijke activiteiten. Onder de eerstgenoemde categorie vallen activiteiten waarbij het sociale aspect voorop staat. Denk hierbij aan activiteiten waarbij leden de mogelijkheid krijgen om elkaar in een informele setting te ontmoeten en beter te leren kennen, zoals borrels en het ledenweekend. Daarnaast organiseert de studievereniging studie-inhoudelijke activiteiten. Onder deze categorie vallen activiteiten als lezingen, workshops, debatten en/of discussies, het symposium en excursies naar bedrijven. Toegankelijkheid is voor leden een uitgangspunt. We willen de drempel zo laag mogelijk leggen: kosten worden zo laag mogelijk gehouden en de activiteiten worden opengesteld voor alle jaargangen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 september 2019 om 09:22.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud