Studiegids » Studieverenigingen » SV RUIS

SV RUIS

SV RUIS is een studievereniging van de opleiding Communicatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. SV RUIS is opgericht om een community te creëren van studenten, docenten en communicatie professionals. Het is vooral bedoeld de mensen nader tot elkaar te brengen en de drempel te verlagen om studenten in een ander leerjaar, docenten of professionals aan te spreken. SV RUIS biedt je een waardevolle en leuke toevoeging aan je studententijd.

Informatie over SV RUIS

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van SV RUIS. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:7 mei 2015
Status:Actief
Doelgroep / instituut:HAN Communicatie
Aantal leden/contribuanten:450
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Bascafé
Bestuur / kantoorlocatie:Laan van Scheut 10, studieverenigingen hok
Stad:Nijmegen
Prijs contributie:15

Geschiedenis

De vereniging is in mei 2015 opgericht door 4 meiden van de opleiding. Zij misten iets in het studentenleven, maar wilden niet bij een studentenvereniging. Ze wilden iets wat gerelateerd was aan hun studie en interesses. Uit deze behoeftes is de studievereniging RUIS ontstaan, in samenwerking met de HAN. Na de oprichting is SV RUIS gaan groeien, elk jaar kwamen er leden bij. Hoe meer leden er waren, hoe meer er werd georganiseerd. SV RUIS heeft elk jaar een nieuw bestuur, die sturen de vereniging aan. Ook worden de commissies elk jaar opnieuw samengesteld. Doormiddel van het werven van sponsoren en het organiseren van leuke evenementen is SV RUIS doorgegroeid tot een wel gevestigde vereniging in Nijmegen.

Activiteiten

SV RUIS is een erg actieve studievereniging. Er zijn allerlei verschillende activiteiten, deze worden georganiseerd door commissies. In deze commissies zitten leden die het leuk vinden om wat meer te doen binnen de vereniging. Zo is er een borrelcommissie, die organiseert om de twee weken een leuke borrel in de stamkroeg Bascafé. Eén van die twee borrels is een thema borrel, dan komt iedereen gezellig verkleed in het door de commissie gekozen thema.

Natuurlijk zijn er ook andere activiteiten zoals mooie bedrijfsbezoeken en interessante gastcolleges. Daarnaast hebben we ook andere plezierige activiteiten, denk hierbij aan een escaperoom of bowlen. Het pareltje van het jaar is de prachtige RUISreis. Dan gaan we 3 tot 4 dagen op reis, afgelopen jaren zijn we bijvoorbeeld naar Praag, Brussel en Krakau geweest. Deze reizen zijn altijd een groot succes, hierbij zie je ook dat er echte vriendschappen ontstaan.

Verder hebben we ook nog verschillende feesten. We hebben onze eigen feesten die worden georganiseerd door de feestcommissie. Dit zijn feesten waar alleen leden van RUIS komen, wederom in een leuk thema. Ook zijn er feesten met andere verenigingen van de HAN. De meeste feesten zijn georganiseerd samen met SV Gusto, SVSB en SV Center, dit zijn verenigingen die op de destijds genaamde Faculteit Economie en Management (FEM) zitten. Dit zijn altijd erg geslaagde feesten met leuke thema’s zoals FEMsation White en FEMtation Island.
Naast dit alles start het schooljaar met de leukste week van het jaar. De intro. Op deze intro komen de aankomende eerstejaars communicatie studenten kennis maken met de stad Nijmegen en de vereniging. Op 7 mei 2020 bestaat de vereniging vijf jaar, dit is een lustrum. Daarvoor worden allerlei leuke en interessante activiteiten georganiseerd. Dit wordt een echt knal jaar. Een jaar waarbij we alles uit de kast halen om te vieren dat we al zo lang bestaan.

Missie & Visie

SV RUIS wil communicatiestudenten & -docenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen én communicatieprofessionals dichter bij elkaar brengen door middel van educatieve gastcolleges, inspirerende bedrijfsbezoeken, profijtelijke netwerkevents en gezellige borrels. Tevens wil SV RUIS een community creëren van studenten, docenten en communicatieprofessionals. Door middel van deze community kunnen communicatiestudenten hun interesse voor en kennis van het vakgebied vergroten tijdens en na hun studententijd.

Overige Informatie

Nadat je bent afgestudeerd is er een optie om lid te blijven bij SV RUIS, dan kan je Alumni lid worden.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 februari 2020 om 08:57.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud