Studiegids » Studieverenigingen » Sv. Innovum

Sv. Innovum

SV. Innovum is een jonge actieve studievereniging en vormt het gezicht van alle HBO Engineering studies te Fontys Eindhoven.
Deze vereniging organiseert jaarlijks de Introductie voor nieuwe studenten, verschillende excursies, lezingen, studiebegeleiding, een studiereis, feesten en activiteiten welke de band onder studenten bevordert en de studietijd zowel op formeel en informeel vlak een stuk interessanter maakt. Verder proberen wij het verbindende element te zijn tussen educatie en het bedrijfsleven.
Meer hierover kun je lezen in de aparte pagina’s op deze website.
Op de Fontys zijn wij te vinden in onze eigen ruimte, het zogenoemde “Innovum-hok”, het hart van onze vereniging welke als ontmoetingsplek dient en waarin wij voor onze leden koffie, thee en andere consumpties faciliteren met een oog op een studentenbudget.
Kortom, zoek je naast je studie wat gezelligheid en ondersteuning, loop dan eens binnen in ons hok, gebouw ER, lokaal 0.49!

Informatie over Sv. Innovum

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Sv. Innovum. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:5 maart 2010
Status:Actief
Doelgroep / instituut:fontys engineering eindhoven
Aantal leden/contribuanten:800
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:bartenders, hubble en fontys
Bestuur / kantoorlocatie:fontys rondom 1 ER_0.49
Stad:Eindhoven
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:fontys: alleen tijdens georganiseerde borrels van innovum hubble: elke dag vanaf 11:00 tot 02:00 bartenders: daonderdag avonden
Prijs contributie:20

Geschiedenis

In het jaar 2007 worden de Fontys Hogeschool Werktuigbouwkunde en Fontys Hogeschool Elektrotechniek samengevoegd tot Engineering. Er zijn dan twee studieverenigingen binnen Engineering actief; W.S.V. Hoefnix voor werktuigbouwkunde en S.G. PulsE voor elektrotechniek. Later (2008) besluit Fontys Hogeschool Engineering om naast de bestaande opleidingen ook een propedeuse Mechatronica te starten. Tevens wordt het instituut Engineering per studiejaar 2009-2010 compacter gehuisvest, waardoor beide verenigingen één ruimte moeten gaan delen. Dit geeft voor beide verenigingen aanleiding om samen verder te gaan. Na intensieve vergaderingen van de adviesraad fusie, vanaf januari 2009, is een gezamenlijke introductie later dat jaar een feit. De nieuwe studievereniging voor Engineering is hiermee geboren: SV. Innovum. Naast de reeds vertegenwoordigde studies – Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde – wordt niet veel later ook de studie Automotive onder de vleugels van Innovum genomen. Hiermee vormt Innovum het gezicht van alle technische HBO studies te Eindhoven.

Activiteiten

De studievereniging draagt natuurlijk ook bij aan de sfeer op de afdelingen. Naast de mogelijkheid om in de verenigingsruimte te pauzeren, organiseert de vereniging maandelijkse borrels/feesten. Tijdens deze activiteiten wordt er genoten van het studentenleven, natuurlijk onder het genot van een drankje. Bij de activiteiten hangt altijd een gezellige en ontspannen sfeer. Deze borrels en feesten worden georganiseerd in onze stamkroeg Villa Fiesta. In deze gezellige/leuke kroeg heeft Innovum vele mogelijkheden om activiteiten te organiseren, denk hierbij aan de introductie (voor meer informatie over de introductie zie het onderdeel ‘Introductieweek’). Verder kan Innovum hier altijd terecht na een middag activiteit. De borrels en feesten hebben meestal een thema, de student kan hier op inspelen en zo nu en dan wordt hier een prijs voor uitgegeven.

Missie & Visie

Visie

Het promoten van het merk SV. Innovum

Innovum heeft een breed scala aan activiteiten en evenementen binnen Fontys Engineering, en ook daarbuiten. Met dit visiepunt willen we bereiken dat “SV. Innovum” niet alleen staat voor een grote vereniging, maar ook voor een degelijke vereniging met activiteiten en evenementen van een bepaalde hoge kwaliteit.

Het in kaart brengen, uitbreiden en verbeteren van alle voordelen voor de leden van de vereniging

Innovum heeft veel te bieden aan zijn leden in de huidige situatie. Soms zijn alle voordelen niet even duidelijk of bekend bij de leden. Er ontbreekt een overzicht. Als bestuur gaan wij proberen om een overzicht te maken van alle voordelen voor de en om de voordelen te vergroten of verbeteren voor het einde van het bestuursjaar. Ook zou een actief lid officiele erkenning moeten kunnen krijgen voor het werk wat deze ten behoeve van de vereniging heeft uitgevoerd.

De interactie tussen leden en bedrijven.

In de toekomst moeten leden meer mogelijkheden hebben om in contact te komen met bedrijven die een bepaalde band hebben met de vereniging. SV. Innovum heeft een hoop externe contacten die niet alleen waardevol zijn voor de vereniging zelf, maar ook voor de individuele leden. Dit correspondeert met punt 2 binnen deze visie.

Geef leden de mogelijkheid om hun eigen ideeën te presenteren

Innovum bestaat vanwege zijn leden. Daarom is het belangrijk om ieder lid de kans te geven om hun eigen ideeën of andere input naar een plan om te zetten als de ideeën of inpunt degelijk zijn. De transparantie van de vereniging zal hierdoor worden verhoogd als het bestuur en de leden open staan voor nieuwe ideeën of input.

Missie

Een betere brug vormen tussen studenten en de onderwijsinstelling.

Wij willen bijdragen aan een betere communicatielijn tussen studenten en de onderwijsinstelling. Hierin willen wij de anonieme feedback van studenten als bestuur zelf direct aan de betrokken partijen van Fontys kunnen communiceren. Dit willen wij realiseren door eenmaal per periode een algemene vergadering met Fontys, ofwel meerdere vergaderingen met verschillende betrokken partijen, te plannen. Tijdens deze vergaderingen willen wij ook de door Fontys genomen acties bespreken, die zijn ondernomen als reactie op de feedback van de voorafgaande vergadering.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 februari 2020 om 20:18.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud