Studiegids » Studieverenigingen » SV Fides

SV Fides

Studievereniging Fides (“SV Fides”) is de studievereniging verbonden aan de opleiding HBO-Rechten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. SV Fides is in 2007 opgericht door studenten van de opleiding HBO-Rechten met als doel om haar leden dichter bij elkaar en de opleiding te krijgen.

Informatie over SV Fides

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van SV Fides. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:24-05-2007
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Academie Rechten
Aantal leden/contribuanten:550
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Bascafé
Bestuur / kantoorlocatie:Laan van Scheut 10, 6525 EM Nijmegen
Stad:Nijmegen
Prijs contributie:12.5

Geschiedenis

Het eerste bestuur der SV Fides heeft op 24 mei 2007 de studievereniging Fides opgericht. De vereniging heeft als doel om de studenten van de opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in contact te brengen met de juridische wereld. Daarnaast zorgt SV Fides voor ontspanning door middel van haar informele activiteiten. Inmiddels is SV Fides uitgegroeid tot een prachtige vereniging die wordt gezien als partner van de opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Nu, vele jaren later, zijn er bij SV Fides vriendschappen voor het leven ontstaan.

Activiteiten

Tijdens de opleiding HBO-Rechten worden de studenten in 4 jaar tijd opgeleid tot jurist die op een breed vlak inzetbaar zullen zijn. Hierbij is het van belang om te weten hoe het recht in de praktijk op verschillende manieren wordt toegepast en uitgevoerd. Door het organiseren van studie gerelateerde activiteiten komen de studenten al tijdens hun studie in aanraking met de praktijk. Als jurist in spe is het handig om een groot netwerk op te bouwen. In de juridische wereld draait het immers om kennis, maar ook om de juiste connecties.

Naast studie gerelateerde activiteiten organiseert SV Fides ook activiteiten die zorgen voor ontspanning en gezelligheid. Deze activiteiten zorgen ervoor dat je als student zijnde je medestudenten (beter) leert kennen en ook hier een netwerk mee opbouwt.

Missie & Visie

SV Fides heeft als doel om studenten van de opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in contact te brengen met de juridische wereld. Ook heeft SV Fides als doel om deze studenten in contact te brengen met elkaar. Dit doet SV Fides door de belangen van haar leden te behartigen.

Overige Informatie

SV Fides biedt haar leden elk jaar ook de mogelijkheid om actief lid te worden in een van onze commissies. Door actief lid te worden bij SV Fides leer je je medestudenten uit verschillende jaarlagen kennen, maar leer je ook van aanpakken én organiseren. Daarnaast verdien je er een streepje vóór mee op je CV.

Ook biedt SV Fides de mogelijkheid aan afgestudeerden en oud-leden om reünist-lid te worden. Als reünist-lid betaal je géén contributie, geniet je toch van enkele voordelen net zoals onze normale leden en blijf je betrokken bij de vereniging!

Heb je nog vragen? Mail ons dan gerust via het onderstaande mailadres. Neem ook eens een kijkje op onze Facebook, Instagram en LinkedIn.

info@svfides.nl
www.svfides.nl
https://www.facebook.com/studieverenigingfides/
https://www.instagram.com/svfides/
https://www.linkedin.com/company/sv-fides/

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 31 oktober 2020 om 15:24.

Bronnen: geen

Skip to content