Studiegids » Studieverenigingen » SV Eureka

SV Eureka

SV Eureka is de studievereniging van het Humanities Honours Programme (HHP) van de Universiteit Utrecht. Het Humanities Honours Programme is een tweejarig extracurricular programma bij de Faculteit Geesteswetenschappen. Bij het Humanities Honours Programme zijn verschillende studies vertegenwoordigd, namelijk Geschiedenis en Kunstgeschiedenis, Liberal Arts and Sciences, Taal-en Cultuurstudies, Media en Cultuur, Filosofie en Religiewetenschap, en Kunstmatige Intelligentie. Lidmaatschap voor SV Eureka is mogelijk voor iedereen die bij het Humanities Honours Programme is aangesloten. Lid worden van SV Eureka is volledig gratis: wel is er een mogelijkheid tot een vrijwillige bijdrage. Eenmaal lid van SV Eureka blijf je lid tot twee jaar na het beëindigen van het Humanities Honours Programme. Ook studenten die niet officieel lid zijn van SV Eureka maar wel aangesloten zijn bij het Humanities Honours Programme kunnen bij SV Eureka terecht voor hulp bij het organiseren van Honoursactiviteiten (die verplicht zijn voor alle HHP-studenten om het programma af te ronden). SV Eureka is uniek omdat de studievereniging een combinatie biedt van academische diepgang en gezelligheid.

Informatie over SV Eureka

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van SV Eureka. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:30 januari 2017
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Humanities Honours Programme, Universiteit Utrecht
Aantal leden/contribuanten:180
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Café Marktzicht (Breedstraat 4, Utrecht)
Bestuur / kantoorlocatie:Drift 13, 1.16
Stad:Utrecht
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Elke maand op dinsdag van 21.00-0.00 is er een borrel in Café Marktzicht.

Geschiedenis

SV Eureka is op 30 januari 2017 opgericht door een groep studenten verbonden aan het Humanities Honours Programme. Zij wilden de studenten van het Humanities Honours Programme een plek bieden waar zij hulp kunnen krijgen met het organiseren van activiteiten bedoeld voor het HHP, als ook bij het opzetten en ondersteunen van eigen initiatieven met een academische insteek. Ook wilden ze met SV Eureka een ontmoetingsplaats creëren waar studenten uit verschillende disciplines van de geesteswetenschappen elkaar konden ontmoeten, om zo uitwisselingen tussen de verscheidene studies te stimuleren. Begonnen met een handvol studenten is SV Eureka inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met ca. 180 leden. Op dit moment heeft SV Eureka drie besturen gehad, wiens bestuursjaar traditiegetrouw start en eindigt in december van het volgende jaar. De studievereniging heeft acht commissies en een eigen magazine genaamd Ongehoord, waar academische papers, columns en interviews van Honoursstudenten van het HHP geplaatst in kunnen worden.

Activiteiten

SV Eureka heeft verschillende commissies, waaronder een activiteitencommissie, een reiscommissie en een excursiecommissie. Bijzonder is echter dat SV Eureka zich ook sterk inzet op het organiseren van individuele activiteiten van studenten uit het Humanities Honours Programme, dus buiten de commissies om. Leden van SV Eureka komen naar de vereniging met een plan voor het organiseren van bijvoorbeeld een lezing of een symposium en worden door de bestuursleden geholpen met het opzetten van bijvoorbeeld begrotingen.

Missie & Visie

SV Eureka wil onder de studenten van het Humanities Honours Programme activiteiten met een academische insteek stimuleren en faciliteren. Tevens wil SV Eureka dialogen stimuleren tussen studenten uit verschillende disciplines en deze een open plek bieden om hun ideeën te uiten en met elkaar in discussie te gaan.

Overige Informatie

Ondanks dat SV Eureka een jonge vereniging is, heeft het al volledig haar plaats gevonden binnen de Faculteit Geesteswetenschappen en daarbuiten. SV Eureka heeft goed contact met de verenigingen Awater, Albion, UHSK, Atlas, Euphorion, Alias en Art en streeft er naar om de komende jaren haar contacten met deze en andere verenigingen uit te breiden. SV Eureka is ook lid van het Studieverenigingen Overleg van de Geesteswetenschappen (SVO GW), VIDIUS en de Honours Council.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 februari 2020 om 13:27.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud