Studiegids » Studieverenigingen » sv Euphorion

sv Euphorion

Sv Euphorion is de studievereniging van de opleiding Literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Om het studentenleven nog leuker te maken, organiseren wij regelmatig activiteiten voor en door literatuurwetenschappers.

Informatie over sv Euphorion

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van sv Euphorion. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:9 februari 2001
Status:Actief
Doelgroep / instituut:studenten van literatuurwetenschap aan de universiteit Utrecht
Aantal leden/contribuanten:76
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Hofman utrecht
Bestuur / kantoorlocatie:Herman, drift 13
Stad:Utrecht
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Elke 3e donderdag van de maand om 20.00
Prijs contributie:40

Geschiedenis

De vereniging is op 9 februari 2001 opgericht door enthousiaste literatuur studenten, die graag leuke en literaire activiteiten wilden organiseren voor de studenten van literatuurwetenschap. Tegenwoordig bestaat de vereniging nog steeds uit enthouiaste studenten en organiseren we leuke, (soms) leerzame en literaire acitviteiten.

Activiteiten

Zo zoeken onze leden elkaar elke derde donderdag van de maand op voor onze maandelijkse borrel. We zijn op dit moment aan het zoeken naar een nieuwe locatie voor onze maandelijkse borrel, maar we houden je op de hoogte via onze Instagram en Facebook! Daarnaast geven docenten van de UU regelmatig lezingen over juist die onderwerpen waar zij de meeste kennis over hebben, en waar wij het meest over willen weten. Wij vertrekken tussen blok drie en vier elk jaar naar een grote Europese stad om deze tijdens de jaarlijkse studiereis eens grondig te verkennen. Ook organiseren wij avonden rondom bepaalde literaire thema’s, excursies en – samen met andere studieverenigingen – feesten, zoals het jaarlijkse Kerstgala. Bovendien houden we onze leden op de hoogte van de grote gebeurtenissen en activiteiten in de literaire wereld en nemen hen hier vaak ook mee naar toe!
Volg je niet de bachelor literatuurwetenschap maar is het wel je hoofdrichting, of volg je een minor, pre-master of masterprogramma, of lijken onze activiteiten je gewoon leuk en interessant? Ook jij kan lid worden van SV Euphorion!

Missie & Visie

Het doel van de vereniging is het opbouwen, behouden en versterken van contacten tussen studenten, docenten en alumni, betrokken bij de opleiding Literatuurwetenschap van de Universiteit Utrecht.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 februari 2020 om 13:39.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud