Studiegids » Studieverenigingen » SV Commotie

SV Commotie

Commotie is de vereniging voor communicatiestudenten in Groningen. Lid worden van Commotie staat garant voor een onvergetelijke studenten- en studietijd. Het brede aanbod van sociale en educatieve activiteiten biedt voor iedereen een toevoeging aan zijn of haar studententijd. Commotie is een sociale en actieve vereniging met ongeveer 200 leden waarvan rond de 40 actieve leden. Deze actieve leden zijn een hechte groep van leden die hun steentje bijdragen in één van de 9 commissies. De commissies zijn verantwoordelijk voor onder andere de organisatie van de maandelijkse borrels, de buitenlandse reis, congressen, lezingen, workshops, bedrijfsbezoeken, het ontwerpen van een jaarboek en sociale activiteiten.

Informatie over SV Commotie

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van SV Commotie. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:1989
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Communicatiestudenten in Groningen
Aantal leden/contribuanten:200
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:'t Golden Fust
Bestuur / kantoorlocatie:Harmoniegebouw RUG 13.13 - -139
Stad:Groningen
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Iedere dinsdag en donderdag is het bestuur aanwezig op kantoor tussen 11:00 en 15:00
Prijs contributie:16

Geschiedenis

Commotie is in 1989 opgericht door Mr. Oussaid onder de naam SVOB. Dit was de studievereniging voor de studie Overheids- en Bedrijfscommunicatie. Mr. Oussaid was destijds docent binnen de opleiding en samen met een aantal enthousiaste studenten richtten zij SVOB op. Het idee achter deze nieuwe vereniging was om communicatiestudenten in Groningen iets extra’s te bieden naast hun studie. In 2007 veranderde de opleiding Overheids- en Bedrijfscommunicatie naar Communicatie en Informatie Wetenschappen (nu Communication and Information Sciences). Sindsdien kreeg de vereniging een nieuwe naam die beter bij het imago van de studie en de vereniging paste: Commotie.

Activiteiten

Commotie wil studenten de kans geven een inzicht te krijgen in het werkveld en de mogelijkheden na Communicatie- en Informatie Wetenschappen. Hiervoor worden bedrijfsbezoeken en lezingen georganiseerd. In het verleden zijn we o.a. bij VICE, NU.nl en DUO geweest en hebben we lezingen gehad Microsoft, Donar, Young Capital en Paradigm. Daarnaast bieden wij andere educatieve activiteiten zoals congressen en workshops gerelateerd aan communicatie. Het aanbod van sociale activiteiten bestaat uit een maandelijkse borrel, thema feesten, een liftweekend, een buitenlandse reis. Afgelopen jaren zijn we bijvoorbeeld naar Boekarest, Dublin en Lissabon geweest. Daarnaast organiseren we nog verschillende activiteiten zoals een pubquiz, een biercantus en een running dinner.

Missie & Visie

Commotie wil haar leden een breed en gebalanceerd aanbod aan studiegerelateerde en sociale activiteiten bieden. Er wordt een connectie gemaakt met de inhoud van de studie en wat het werkveld te bieden heeft. Theorie wordt in praktijk gebracht en er wordt dieper ingegaan op het studie programma door middel van lezingen, workshops, congressen en bedrijfsbezoeken. Daarnaast biedt Commotie haar leden de kans om ervaring op te doen door middel van een commissiejaar of een bestuursjaar binnen de vereniging. De sociale activiteiten geven leden de kans om in contact te komen en bevriend te raken met studiegenoten van verschillende jaarlagen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 8 januari 2020 om 20:04.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud