Studiegids » Studieverenigingen » Study Association Clio

Study Association Clio

Studievereniging Clio is de internationale studievereniging verbonden aan de opleiding International Relations and International Organisation (IRIO) aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Met 1000 leden is Clio de grootste vereniging aan een Letterenfaculteit en één van de grootste studieverenigingen van Groningen. Clio organiseert allerlei uiteenlopende activiteiten, voor zowel IRIO bachelor- als masterstudenten. De vereniging wordt gerund door een bestuur van vijf leden en in totaal 17 commissies.

Informatie over Study Association Clio

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Study Association Clio. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:14-06-1988
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Bachelor and Master studenten Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie
Aantal leden/contribuanten:977
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Oude Kijk in 't Jatstraat 26, 9712 EK, Groningen
Stad:Groningen
Prijs contributie:17

Geschiedenis

Clio is opgericht op 14 juni 1988 en is sinds 2012 een volledig internationale vereniging. Alle communicatie naar leden gaat in het Engels, alle stukken voor de Algemene Ledenvergadering zijn in het Engels, de spreektaal tijdens commissievergaderingen en evenementen is Engels en elk jaar zijn er één of meerdere internationale bestuursleden. Sinds 2012 heeft Clio in samenwerking met het IRIO docententeam van de RUG ook een vereniging opgericht voor alumni die IRIO in Groningen hebben gestudeerd, IRIO Alumni Association Mitrany.

Activiteiten

Naast studieondersteunend materiaal als samenvattingen, masterclasses voor tentamens en studiegroepen, organiseren de commissies van Clio een breed scala aan evenementen. Er is een jaarlijks congres, excursies naar Brussel en Den Haag, verschillende lezingen en een 10-daagse reis buiten Europa. Daarnaast worden er uiteraard veel borrels en feesten georganiseerd. Verder heeft Clio ook een Support Committee, die voornamelijk internationale studenten kan helpen omtrent vragen als huisvesting, inschrijven in de gemeente, ziektekostenverzekering en andere praktische vragen. De carrièrecommissie is verantwoordelijk voor de carrière gerelateerde activiteiten die de vereniging organiseert en organiseert onder andere een Clio Career Day, waarop verschillende oud IRIO-studenten vertellen over hun loopbaan na het behalen van hun diploma. Clio heeft ook een aparte website volledig gewijd aan carrière en stageplekken, cliocareer.nl . Ten slotte heeft Clio ook een eigen magazine, Checks & Balances, dat drie geprinte edities per academisch jaar uitbrengt en daarnaast online artikelen publiceert.

Missie & Visie

De missie van Clio is om een breed platform te vormen voor de gehele IRIO community in Groningen, voor zowel bachelor- en masterstudenten als docenten, professoren en andere geïnteresseerden. Clio streeft hiernaar door kwalitatief hoogwaardige evenement te organiseren, sommige gerelateerd aan internationale politiek en andere activiteiten zijn juist verbredend. Besturen hebben zich na de integratie van internationale studenten, sinds de internationalisering van de vereniging in 2012, veel beziggehouden met het bevorderen van de inclusiviteit van de gehele vereniging en al haar actieve en non-actieve leden. Daarnaast is de vereniging één van de duurzaamste verenigingen van Groningen.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 15 januari 2020 om 14:13.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud