Studiegids » Studieverenigingen » Study Association Caerus

Study Association Caerus

Caerus is de studievereniging van University College Groningen (UCG) en zijn studenten van Liberal Arts and Scieences. We zijn het centrum van de betrokken studenten en sociale activiteiten op UCG, en ons doel is om genoeg leuke en interessante activiteiten te organiseren voor onze studenten gedurende hun tijd hier. Onze vereniging is het centrum van de UCG community en een uitstekende manier om met mensen in contact te komen via sociale en academische evenementen.

Informatie over Study Association Caerus

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Study Association Caerus. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:19 februari 2015
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Rijksuniversiteit Groningen, faculteit University College Groningen, bachelor Liberal Arts and Sciences
Aantal leden/contribuanten:249
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Hoendiepskade 23/24, 9718 BG Groningen
Prijs contributie:50

Geschiedenis

Het idee om Caerus op te zetten ontstond in september 2014 tijdens de introductieweek van de eerste lichting UCG studenten, de Class of 2017. Charlotte Hoekstra, een voormalig medewerker van UCG, gaf een praatje over de mogelijkheden van het betrekken van studenten binnen de studie, en hierbij stelde zij voor een studievereniging op te richten. Zelf was Charlotte een student van de eerste lichting op University College Roosevelt in Middelburg, dus ze begreep de uitdagingen en kansen die komen kijken bij het zijn van een student op een volledig nieuwe UC. Na haar aanmoedigingen verkoos de Class of 2017 onderling een voorzitter, secretaris en penningmeester, die het oprichtingsbestuur van de studievereniging zouden worden.

Het kiezen van een naam voor de vereniging verliep democratisch: iedereen mocht namen insturen, en men kon stemmen op de naam die ze wilden. Enkele opties waren Vesta en Horizon, maar uiteindelijk eindigde Caerus bovenaan.

Met dit in gedachten ging het oprichtingsbestuur hard aan het werk, met resultaat: op 19 februari 2015 werden de Caerus statuten ondertekend, wat de officiële start van Caerus betekende.

Dit jaar viert Caerus zijn eerste lustrum en we zijn trots op wat Caerus de afgelopen jaren bereikt heeft. We zijn gegroeid in leden, commissies en inititiatieven; en tegelijkertijd is Caerus het hart van de UCG-gemeenschap gebleven. En elk bestuur is doorgegaan met het bieden van geluk, kansen en mooie momenten aan onze leden.

Activiteiten

Met 11 commissies en meer onderweg, hoeven Caerus leden zich nooit te vervelen. De activiteiten die georganiseerd worden zijn ontzettend uiteenlopend, en er is voor ieder wat wils.

Een aantal voorbeelden is:
– Introductieweek;
– Lezingen;
– Diners;
– Activiteiten voor het goede doel, zoals een kleedjesmarkt;
– Jam sessions met allerlei muziekoptredens;
– Sporttoernooien en andere sportieve activiteiten;
– Tweewekelijkse ‘social shebang’, een borrel in onze bar op de Faculteit.
– Fun activiteiten zoals trampoline springen of lasergamen;
– Carrièreweek;
– Een jaarlijkse ski-trip en een andere buitenlandse reis;
– Liftwedstrijd;
– Verschillende feesten;
– Jaarlijks gala;
– Bezoek aan een Duitse kerstmarkt;
– Yoga;
– Batavierenrace.

Missie & Visie

Caerus is de Griekse god van geluk, kansen en mooie momenten. Dit is dan ook het belangrijkste wat Caerus aan zijn leden wil bieden.

UCG is een kleine faculteit met een hechte gemeenschap, en Caerus draagt hier enorm aan bij. Caerus vormt de basis voor vele contacten en vriendschappen, en het bijeenbrengen van de gemeenschap is dan ook een van onze speerpunten.

Hiernaast wilen wij onze leden kansen bieden op vele vlakken, door middel van onder andere evenementen en commissies. Een voorbeeld is onze jaarlijkse carrièreweek, waarbij studenten de kans krijgen veel verschillende toekomstmogelijkheden te bekijken en een netwerk op te bouwen.

Verder is een van onze belangrijkste speerpunten nog duurzaamheid; zowel duurzaamheid met betrekking tot onze aarde, als duurzaamheid met betrekking tot de toekomst van de vereniging.

Om alles samen te vatten luidt ons motto dan ook als volgt:
To get there. Together.

Overige Informatie

UCG heeft momenteel 1 dispuut: AUVA.

(* Wat betreft contributie: de kosten zijn 50 euro voor 3 jaar.
Voor 2 jaar kost het 35 euro om lid te worden, en voor 1 jaar 25 euro.)

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 maart 2020 om 19:16.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud