Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging voor Technische Natuurkunde “Johannes Diderik van der Waals”

Studievereniging voor Technische Natuurkunde “Johannes Diderik van der Waals”

We zijn een vereniging met alleen mensen van de faculteit Technische Natuurkunde aan de TU/e te Eindhoven. We organiseren zowel recreatieve als carrière activiteiten. Deze activiteiten worden georganiseerd met hulp van commissies. Alle Van der Waals leden kunnen deelnemen aan commissies. Van der Waals wordt bestuurd door een jaarlijks bestuur. Dit bestuur wisselt ieder jaar in het begin van het nieuwe academische jaar. Het bestaat meestal uit een groep van 5-7 personen die zich dan een jaar in zetten voor de vereniging.

Informatie over Studievereniging voor Technische Natuurkunde "Johannes Diderik van der Waals"

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging voor Technische Natuurkunde "Johannes Diderik van der Waals". Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:6 oktober 1960
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten en medewerkers aan de faculteit Technische Natuurkunde van de Technische Universiteit Eindhoven
Aantal leden/contribuanten:950
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:de 'Salon'
Bestuur / kantoorlocatie:Flux 6.179
Stad:Eindhoven
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Bestuurskamer is elke werkdag open van 09.00 tot 17.00 uur. De Borrellocatie elke donderdag van 16.00 tot 19.00 uur.
Prijs contributie:5

Geschiedenis

De vereniging bestaat al sinds 1960. Het 61e bestuur is geïnstalleerd voor het academisch jaar 2019-2020. De kleur van de vereniging is oranje, dit is al sinds that Van der Waals opgericht is. De muur van de bestuurskamer toentertijd was namelijk oranje. Op onze Borrel wordt alleen maar speciaal bier gedronken en er is geen tap. Het eerste kratje speciaalbier dat aanwezig was op de Borrel was Orval. Momenteel zijn er ongeveer 110 verschillende soorten speciaalbieren.

Activiteiten

Iedere donderdag is er een vaste Borrel. Verder zijn er ook nog meerdere andere activiteiten per week. Dit varieert van uitstapjes naar bedrijven, lunchlezingen en recreatieve activiteiten zoals een pubquiz of een speciaal bier proeverij.

Missie & Visie

Het doel van de vereniging is om studenten uit verschillende jaarlagen samen te brengen. Verder kom je op de donderdag-Borrel ook vaak medewerkers tegen van de faculteit. Op deze manier is er een ontspannen sfeer tussen student en medewerker.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 30 maart 2020 om 15:18.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud