Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging voor neerlandici

Studievereniging voor neerlandici

De SVN (Studievereniging voor neerlandici) is een actieve studievereniging voor studenten Nederlandse taal en cultuur in Nijmegen en telt ongeveer 130 leden. De studievereniging organiseert zowel formele als informele activiteiten.
Leden van de SVN kunnen, behalve deelnemen aan alle activiteiten, hun studieboeken bij boekhandel Dekker v.d. Vegt met 10% korting bestellen. Als lid van de SVN log je in op de webshop en daar staat twee keer per jaar welke boeken je voor ieder vak moet aanschaffen. Daarnaast ontvang je als lid ook drie keer per jaar de Uitvreter: het studieblad met columns, interviews, verslagen van activiteiten en nog veel meer leuke informatie!

Informatie over Studievereniging voor neerlandici

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging voor neerlandici. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:26 januari 1982
Status:Actief
Aantal leden/contribuanten:130
Url website:website
Bestuur / kantoorlocatie:Erasmusgebouw, kamer E 12.08
Stad:Nijmegen

Geschiedenis

De SVN werd in 1982 opgericht door studenten Nederlands aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Inmiddels is de SVN niet meer weg te denken uit het verenigingsleven van de Nijmeegse student Nederlandse taal en cultuur!

Activiteiten

De SVN organiseert zowel studiegerelateerde als gezelligheidsactiviteiten. Zo is er ieder jaar de boekenveiling en de literaire avond, maar ook de familiedag en de pubquiz. Een van de hoogtepunten is het jaarlijkse kerstfeest, waar zowel studenten als docenten van de vereniging genieten van een heerlijk kerstdiner en optredens. Verder organiseert de SVN maandelijks een ledenborrel en een ledenuurtje. Maar we zijn nog niet klaar: er worden ook activiteiten samen met andere verenigingen georganiseerd, zoals het voetbaltoernooi met studieverenigingen Nederlands uit de rest van het land en de grote feesten in samenwerking met andere studieverenigingen in Nijmegen. De grootste activiteit die de SVN jaarlijks organiseert is de studiereis. De afgelopen jaren heeft de vereniging onder andere Praag, Dublin, Rome, Edinburgh, Lissabon en Boedapest bezocht, en er is ook al een heuse Vlaanderenrondreis gemaakt.

Missie & Visie

De SVN is een vereniging die zich wil inzetten voor alle leden. Of je nou van feesten houdt, liever een formelere activiteit bezoekt of allebei: de SVN probeert door middel van de diverse activiteiten voor ieder wat wils te bieden. Het belangrijkste is dat jij het naar je zin hebt als student in Nijmegen en als lid van de vereniging!

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 juni 2020 om 13:51.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud