Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging Venae

Studievereniging Venae

Studievereniging Venae heeft als motto: “Door en voor studenten!”
Al sinds 2007 zetten studenten zich in om alle studenten van de Faculteit Gezondheid zich verbonden te laten voelen door de studievereniging. Dit wordt gedaan door vele activiteiten, zowel gezellige activiteiten als studiegerelateerd. Wat deze vereniging speciaal maakt, is dat de vereniging er is voor elke opleiding aan de Faculteit Gezondheid. Zo zoekt de vereniging elk studiejaar weer naar leerzame activiteiten die passen bij het profiel van elke student. Het netwerk van de student vergroot hierdoor enorm. Ook de gezellige activiteiten dragen bij aan dit netwerk, maar voornamelijk voor de sociale contacten. Venae is een erg actieve vereniging, die door de wekelijkse borrel al niet meer weg te denken is bij de Faculteit Gezondheid. Ook heeft Venae goede contacten met de medewerkers en docenten van de faculteit, waardoor ook zij graag op de borrels komen!

Informatie over Studievereniging Venae

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging Venae. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:27-08-2007
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten van de Faculteit Gezondheid van de Hogeschool van Amsterdam
Aantal leden/contribuanten:416
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Verenigingsruimte "De Cura" in het gebouw van Faculteit Gezondheid, Tafelbergweg 51 te Amsterdam
Bestuur / kantoorlocatie:Verenigingsruimte "De Cura" in het gebouw van Faculteit Gezondheid, Tafelbergweg 51 te Amsterdam
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Studievereniging Venae heeft elke vrijdagmiddag de welbekende VrijMiBo, de vrijdagmiddagborrel, van 16:00-19:00uur! Deze wordt gehouden in onze verenigingsruimte De Cura in de Faculteit Gezondheid. De Cura heeft een eigen biertap, waardoor niet alleen de studenten van de faculteit de week gezellig komen afsluiten, maar er ook regelmatig docenten en medewerkers komen borrelen! Verder is de verenigingsruimte altijd open voor studenten en medewerkers om te chillen of te werken, mits de ruimte niet gereserveerd is! De ruimte heeft banken, zitzakken en extra lange tafels, dus studenten kunnen het zich zo gemakkelijk mogelijk maken!
Prijs contributie:10.85

Geschiedenis

Venae is opgericht in 2007, maar kende tot 2014 veel pieken en dalen. Gelukkig bleven studenten, maar ook medewerkers van de faculteit, strijden om een vereniging te behouden op de faculteit, waardoor er in Venae in studiejaar 2014-2015 nieuw leven werd geblazen. Sindsdien is Venae niet meer weg te denken uit de faculteit. De vereniging groeide rap en Venae begon ook steeds meer samen te werken met de faculteit. Zo organiseert studievereniging Venae bijvoorbeeld de introductieweken voor de nieuwe studenten!

Activiteiten

Studievereniging Venae biedt dus veel verschillende activiteiten en evenementen gaan. Deze kunnen goed opgedeeld worden in gezelligheidsactiviteiten en studiegerelateerde activiteiten. Om veel van deze activiteiten mogelijk te maken is Venae sinds een aantal jaar gaan werken met samenwerkingspartners. Tot dusver leidt dit tot veel ideeën en activiteiten, die ook vrij goedkoop kunnen worden aangeboden aan studenten. Zo blijft het toegankelijk voor iedereen! Een aantal activiteiten die elk jaar weer terug komen zijn naar de snijzalen gaan in het AMC, een EHBO cursus, lezingen en naar Museum Vrolik in het AMC. Zo wordt er elk jaar gekeken wat gewilde onderwerpen voor lezingen zijn en wordt er ook gekeken naar mogelijkheden voor interessante workshops.

Dan over naar de gezellige activiteiten; Venae kent er veel, van haar eigen VrijMiBo’s, tot aan de afsluitende barbecue aan het einde van een studiejaar. Maar de introductieweek is dus ook een evenement die door Venae wordt georganiseerd. Alle activiteiten en evenementen van die week zijn bedacht en opgezet door een commissie van de vereniging! Venae werkt met kroegentochten en gala’s weer graag samen met de andere studieverenigingen van de stad, maar door de grootte van de vereniging, zijn wij altijd in enorme getalen aanwezig!

Missie & Visie

Studievereniging Venae is opgericht op 27 augustus 2007 als Venae, studievereniging van de Amsterdam School of Health Professions. Zij vertegenwoordigt de opleidingen Ergotherapie, Fysiotherapie, Oefentherapie Mensendieck, Verpleegkunde en de European School of Physiotherapy aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

De naam Venae (de; v(m); enkelvoud: vena) ontleent zich van het Latijn voor aderen:
1. Bloedvat dat bloed naar het hart leidt;
2. Lang en smal gedeelte van de aarde dat een delfstof bevat: goudader.

Uit de directe betekenis van het woord kan de visie van de vereniging worden onttrokken. Venae wil een studievereniging zijn waarin studenten samenkomen. Waar studenten inspirerende activiteiten kunnen bijwonen die bijdrage aan hun ontwikkeling, zowel studiegerelateerd als gericht op het sociale netwerk van de student.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 29 oktober 2019 om 20:59.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud