Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging TP+

Studievereniging TP+

TP+ staat voor Toegepaste Psychologie Plus. De naam is ontstaan uit het idee dat de studievereniging iets extra’s wil bieden aan de Toegepaste Psychologiestudenten die iets extra’s uit hun studie willen halen, buiten het curriculum om. De studievereniging is bedoeld ter verdieping en verbreding van de studie en de kennis van de studenten (zowel van elkaar als van het vak). Op de korte en middellange termijn is dit te bereiken door lezingen, werkveldbezoeken, projecten, borrels en excursies te organiseren vanuit de studievereniging. Naast deze, vanuit de studievereniging georganiseerde evenementen, willen wij de studenten ook de mogelijkheid bieden voor eigen initiatieven voor bijvoorbeeld een workshop of lezing. De studievereniging voor Toegepaste Psychologen is als het ware een aanvulling voor de studie, interesses en verdere ontwikkeling op persoonlijk en professioneel vlak. Wij als studievereniging bieden gezellige momenten met medestudenten in combinatie met vakinhoudelijke momenten, binnen het domein van de psychologie. Het doel van de studievereniging voor Toegepaste Psychologen is het verbinden van Toegepaste Psychologie studenten, het netwerk uitbreiden en hieruit vrienden voor het leven maken.

Informatie over Studievereniging TP+

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging TP+. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:29/05/2015
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten van de opleiding Toegepaste Psychologie
Aantal leden/contribuanten:230
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Saxion Hogeschool Deventer - Lokaal B3.19
Bestuur / kantoorlocatie:Saxion Hogeschool Deventer - Lokaal B3.19
Stad:Deventer
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Hier zijn geen vaste tijden voor, wel zijn de bestuursleden altijd bereikbaar voor vragen, opmerkingen en gezelligheid.
Prijs contributie:-10

Geschiedenis

De studie Toegepaste Psychologie is één van de grootste studies binnen Saxion, maar één van de weinige studies die geen studievereniging hadden opgezet. Op februari 2015 hebben een aantal enthousiaste studenten van de opleiding Toegepaste Psychologie, waaronder Tjarda Houtman en Timo Smeenk, het initiatief genomen om een studievereniging voor Toegepaste Psychologie in het leven te roepen. Zowel studenten als een aantal docenten gaven aan dat zij hier behoefte aan hadden. De docenten binnen de Academie voor Mens en Arbeid (AMA) hoopten ook dat een studievereniging minder studie uitval tot gevolg heeft, doordat de kans groot is dat studenten zich meer betrokken gaan voelen met hun studie. Op 29 mei 2015 was studievereniging met de naam TP+ een feit.

Activiteiten

TP+ organiseert veel verschillende activiteiten. We proberen het educatieve te combineren met het leuke. Hieronder staat een overzicht van verschillende activiteiten die voor het komende schooljaar op de planning staan:

– Een lezing over PTSS
– Een excursie naar het museum over Anatomie en Pathologie
– Een Halloween borrel
– Een excursie naar de winter Efteling
– Een lezing over criminologie
– Een excursie naar de gevangenis in Zwolle
– Een MarioKart toernooi met Studievereniging ProAct
– Een Halfjaarsfeest
– En NYE gala

Zo gaat het nog wel even door, we proberen als vereniging elke week iets te organiseren. Aan het begin van de periode maken we bekend welke activiteiten de leden kunnen verwachten.

Missie & Visie

De studievereniging wil iets extra’s bieden aan het studentenleven binnen de Academie voor Mens en Arbeid (AMA). De studievereniging is bedoeld ter verdieping en verbreding van de studies als ook de kennis van de studenten (zowel van elkaar als van het vak). De missie van de studievereniging voor Toegepaste Psychologen is het verbinden van Toegepaste Psychologiestudenten en het netwerk uitbreiden. Hier kunnen vrienden voor het leven uit voortvloeien. Naast Toegepaste Psychologiestudenten zijn ook studenten van andere opleidingen welkom.

TP+ heeft het afgelopen jaar een grote groei doorgemaakt, op het gebied van leden, bekendheid en een goede naam. De groep actieve leden wordt ieder jaar groter. De groei begon in februari 2017. Sindsdien worden er wekelijks lezingen, workshops en borrels georganiseerd. Doordat het ledenbestand is gegroeid, heeft bestuur Wiendels besloten meer workshops en lezingen te organiseren, dit plan wordt door bestuur Rispens voortgezet. De doelen van vorig schooljaar zijn aangepast, omdat een groot deel van deze doelen behaald zijn. Het creëren van bekendheid is een doel gebleven, dit omdat de bekendheid altijd kan groeien. Er zijn ook extra doelen toegevoegd, zoals het creëren van toegankelijkheid. Hier is voor gekozen omdat vorig schooljaar is gebleken dat er voor studenten een bepaalde ‘drempel’ is om bij de verenigingsruimte langs te komen of om zich aan te melden voor activiteiten.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 november 2019 om 19:25.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud