Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging T.W.I.S.T.

Studievereniging T.W.I.S.T.

T.W.I.S.T. is een studievereniging voor studenten van de BA/MA Taalwetenschap aan de Universiteit Leiden. De vereniging is zeer actief en heeft iedere week wel een activiteit (plus een gezamenlijk thee-uurtje op vrijdag). Iedereen is welkom bij T.W.I.S.T. en niets is verplicht, waardoor er altijd een relaxte sfeer hangt. Sinds 2018 is de vereniging tweetalig wegens de verengelsing van de BA Taalwetenschap, met als gevolg dat er ook steeds meer internationale studenten lid worden.

Naast een heleboel leuke activiteiten heeft T.W.I.S.T. haar leden ook nog een hoop andere dingen te bieden, zoals het driemaandelijkse verenigingsblad, korting op studieboeken van de BA Taalwetenschap, merchandise zoals truien en stickers, een buddyprogramma voor internationals, carrière-evenementen, samenvattingen van collegestof, etc. etc.

Informatie over Studievereniging T.W.I.S.T.

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging T.W.I.S.T.. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:09-04-2002
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Taalwetenschap BA/MA Universiteit Leiden
Aantal leden/contribuanten:167
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Café de Vergulde Kruik
Bestuur / kantoorlocatie:PJ Vethgebouw 0.18
Stad:Leiden
Prijs contributie:20

Geschiedenis

T.W.I.S.T. is opgericht in 2002 te Leiden. Destijds was de BA Taalwetenschap nog opgesplitst in Algemene Taalwetenschap en Vergelijkende Taalwetenschap. De oprichters van T.W.I.S.T. stichtten de vereniging met als doel om de studenten van beide studies nader tot elkaar te brengen, omdat alle studenten werden gebonden door de taal.

Omdat de studie Afrikaanse Talen en Culturen geen eigen studievereniging had, werd T.W.I.S.T. ook een vereniging voor afrikanisten. Vanwege hun geringe aantal vormen ze echter geen substantieel deel van de leden.

Sinds 2018 is de BA Taalwetenschap verengelst, met als gevolg dat T.W.I.S.T. tweetalig is geworden. Door de toestroom aan internationals is T.W.I.S.T. niet alleen een heleboel nationaliteiten (en talen!) rijker, maar ook groter dan ooit tevoren. Door het internationale karakter is de vereniging tevens aantrekkelijker geworden voor MA-studenten.

Activiteiten

Als studievereniging organiseert T.W.I.S.T. zowel educatieve activiteiten als activiteiten alleen voor het plezier. In de maandprogramma’s vind je dus activiteiten zoals lezingen, dansworkshops, (taalkundige) pubquizzen, karaoke, uitjes naar musea en instituten, en nog veel meer.

Grote jaarlijkse activiteiten zijn de grote buitenlandreis (vorige bestemmingen Athene en Malta o.a.) van een week, de kleine buitenlandreis van een lang weekend, de tweedaagse taalkundige T.W.I.S.T. Conference, het TWeekend, en het eerstejaarsTWeekend.

Missie & Visie

Het is het doel van T.W.I.S.T. om iedereen te verwelkomen die een passie heeft voor taal en taalwetenschap. De vereniging heeft zoveel te bieden dat er voor iedereen wel iets leuks bijzit. Bij T.W.I.S.T. kun je een goed gesprek aanknopen over de fonatie van hoge klinkers tussen stemloze obstruenten in het Japans, maar evengoed over het weer of muziek. En zo hoort het.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 februari 2020 om 09:50.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud