Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging Storm

Studievereniging Storm

Storm is de STudentenORganisatie Milieuwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Wij zijn de studievereniging voor de Bachelor Global Sustainability Science en de Masters Sustainable Development en Water Science and Management.

Bij Storm kan je terecht voor studiegerelateerde maar ook leuke dingen zodat je naast studeren ook wat andere dingen kunt doen! Storm organiseert toffe activiteiten die voor alle leden beschikbaar zijn, naast het regelen van bijvoorbeeld kortingen op studieboeken. Storm is super low-key en zo is er voor ieder wat wils. Je kan zo actief (of niet actief) zijn als je wilt, en dat is allemaal prima–voor iedereen is er namelijk altijd gratis koffie en thee op de kamer.

Informatie over Studievereniging Storm

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging Storm. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:12 december 1991
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Geowetenschappen
Aantal leden/contribuanten:700
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Bar Restaurant Walden, Domplein 16
Bestuur / kantoorlocatie:Princetonplein 5, Buys Ballotgebouw, kamer 2.79
Stad:Utrecht
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:De Stormkamer (verenigingskamer op de Uithof) is elke doordeweekse dag van 09:30 tot 16:00 geopend.De Walden, waar wij elke derde donderdag van de maand onze borrel hebben, is tot 01:00 geopend. Wij zijn er vaak al vanaf half 10.
Prijs contributie:10

Geschiedenis

In 1991 was er een groep milieukunde studenten die hun eigen studievereniging wilden. Op dat moment was Milieukunde echter nog deel van de studievereniging V.U.G.S, van de studie sociale geografie en planologie. Op 17 oktober 1991 hielden deze studenten milieukunde hun eerste vergadering, waarin het doel was om een eigen nieuwe studievereniging te worden binnen de Universiteit Utrecht. Dit ging jammer genoeg niet vanzelf.

Eerst werd Storm (STudenten Organisatie Milieuwetenschappen) een aparte divisie binnen V.U.G.S., met een bestuur en eigen financieel systeem. Daarna werd het een officiële commissie. Maar hoera, op 12 december 1991 vond de eerste Algemene Ledenvergadering plaats, waarin Storm een aparte studievereniging werd. Het duurde nog een tijdje voordat ze officieel zo werden genoemd (tot 17 juli 1992), maar 12 december is nog steeds onze verjaardag!

Activiteiten

Met Storm organiseren wij (beter gezegd, een van onze 17 commissies) allerlei soorten activiteiten. Met gemiddeld twee activiteiten per week, is er altijd wat te doen! Hierdoor hebben wij o.a. de super leuke maandelijkse Duurzame Diners, borrels, uitstapjes, weekenden weg (zeilen, hitchhike, kamperen…), sport- en spel activiteiten, en de befaamde buitenlandreis (met de bus natuurlijk). Maar ook carriere-gerichte en educatieve activiteiten zoals een symposium of een uitstapje naar een duurzaam initiatief zijn ook zeker aanwezig.

Missie & Visie

Binnen Storm streven wij ernaar om zo duurzaam mogelijk te zijn. Dit doen wij door al onze evenementen waar eten wordt geserveerd vegan te maken (met vegetarische opties), niet met het vliegtuig te reizen, en zo min mogelijk afval te genereren.

Overige Informatie

De studies die verbonden zijn aan Storm zijn Engelstalige studies. Dit trekt veel internationale studenten die vaak ook actief zijn binnen Storm. Om hun ook welkom te laten voelen betekent dit dat onze voertaal Engels is.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 februari 2020 om 09:40.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud