Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging Source Eindhoven

Studievereniging Source Eindhoven

Studievereniging Source Eindhoven is de studievereniging voor de studie HRM voor Fontys studenten in Eindhoven. Ons doel is het creëren van een veilige en gezellige omgeving waar kennis uitgewisseld kan worden zowel binnen als buiten de muren van Fontys Hogeschool. De activiteiten van Studievereniging Source Eindhoven hebben een afwisselend karakter, zowel ontspannend als studie gerelateerd. Een studievereniging verbreedt het vak gerelateerde perspectief van de student, maar geeft voldoende ontspannende activiteiten om het evenwicht in het dynamische leven van de student in stand te houden.

Informatie over Studievereniging Source Eindhoven

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging Source Eindhoven. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:7 december 2018
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Fontys Hogescholen HRM
Aantal leden/contribuanten:125
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Villa Fiesta
Bestuur / kantoorlocatie:Witte dame: Emmasingel 28, 5611AZ Eindhoven
Stad:Eindhoven
Prijs contributie:10

Geschiedenis

Voorheen was Source Eindhoven beter bekend als Source. Waarin zij nog samen met zustervereniging Source Tilburg onder de naam Source verschenen. Sinds het schooljaar 2018-2019 is de beslissing gemaakt voor beide locaties om verder te gaan als zustervereniging en zich voornamelijk te focussen op de eigen omgeving en studenten. In het eerste bestaansjaar van de vereniging is hard aan de weg gewerkt en heeft Source Eindhoven in het eerste jaar meer dan 85 leden en 9 commissies. Waardoor er in het schooljaar 2019-2020 is gekozen voor een zeskoppig bestuur in plaat van het voormalige driekoppige bestuur.

Activiteiten

Binnen Studievereniging Source Eindhoven maken we onderscheid in studie- en ontspannende activiteiten. Hiermee liggen de studiegerelateerde activiteiten in de handen van de vakinhoudelijke commissie en de ontspannende activiteiten liggen bij commissie waaronder: feestcommissie, introductiecommissie, ledenweekendcommissie en galacommissie. De activiteiten staan open voor alle studenten in Eindhoven, al geeft de vereniging voorrang aan leden en studenten HRM. De studiegerelateerde activiteiten bestaan uit o.a. lezingen, gastcolleges, bedrijfsbezoeken en workshops. Hierbij wordt het werkveld en partners betrokken om de kwaliteit te waarborgen. De ontspannende activiteiten verschillen van (thema)feestjes, bingo’s, biercantus, Pubquiz tot een goede introductieweek. Hiernaast wordt er speciaal voor de leden twee keer per schoolperiode een actieve ledenborrel georganiseerd. Hierbij gaan leden samen een activiteit doen zoals lasergamen of bowlen maar wordt er ook regelmatig rustig geborreld op een leuke locatie.

Missie & Visie

Persoonlijke ontwikkeling: Hetgeen wat ons onderscheid op de arbeidsmarkt, is het geen wat ons kenmerkt als persoon. Wij bieden onze leden de mogelijkheid om zich persoonlijk te ontwikkelen door lid te zijn van een commissie of een bestuursjaar te doen. Daarnaast delen wij vacatures en bemiddelen wij tussen de student en de arbeidsmarkt.

Educatief: Wij moedigen studenten aan zich te ontwikkelen tot HR- professional. Tijdens onze studiegerelateerde activiteiten, zoals bedrijfsbezoeken en workshops, houden wij niet alleen rekening met alle ontwikkelingen in het werkveld, maar organiseren wij ook alle studie gerelateerde activiteiten die een aanvulling zijn op het curriculum van de opleiding.

Sociaal: Wij stimuleren onze leden het contact op te zoeken met elkaar, het werkveld en Fontys Hogeschool. Zo organiseren wij (netwerk)borrels en pubquizen en verwelkomen wij nieuwe studenten tijdens de introductieweek zodat zij elkaar én de stad beter leren kennen.

Overige Informatie

Studievereniging Source Eindhoven staat op voor iedere persoon, vereniging, bedrijf, organisatie of persoon met een leuk idee of goed plan. Wij staan altijd open om ervaringen te delen, van elkaar te leren of gewoonweg elkaar te leren kennen.
Wij gaan graag de samenwerking aan met andere partijen en worden blij van nieuwe gezichten. Nieuwsgierig? Je bent altijd welkom om een keer te komen kijken.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 21 februari 2020 om 16:14.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud