Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging Postelein

Studievereniging Postelein

Postelein is de studievereniging van Pedagogische Wetenschappen en Onderwijswetenschappen (PWO), Pedagogische Wetenschappen Primair Onderwijs (PWPO) en de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) en is een vereniging voor en door studenten. Postelein heeft meer dan 1000 leden, waarvan er zo’n 120 actief lid zijn. De actieve leden zijn onderverdeeld in twintig commissies. Binnen de commissies worden studie- en niet studiegerelateerde activiteiten georganiseerd. De vereniging wordt aangestuurd door het bestuur, waarin zes studenten zitten die zich een collegejaar lang inzetten als bestuurslid.

Informatie over Studievereniging Postelein

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging Postelein. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:21 juni 1995
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Radboud Universiteit
Aantal leden/contribuanten:1128
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:n.v.t.
Bestuur / kantoorlocatie:Spinozagebouw kamer A.00.05A
Stad:Nijmegen
Prijs contributie:12.5

Geschiedenis

In februari 1995 namen tien studenten van Pedagogiek en Onderwijskunde het initiatief voor de oprichting van een studievereniging. De behoefte was groot, waardoor in enkele weken veertig actieve leden werden ingedeeld in vijf commissies. Tijdens de oprichtingsborrel in juni werden 86 studenten lid van Postelein. Pas na de introductie in augustus 1995 werd duidelijk dat Postelein niet tot de kleinere studieverenigingen zou gaan behoren, aangezien 195 nieuwe leden zich inschreven. Door de jaren heen is Postelein uitgegroeid tot een vereniging met zo’n 1100 leden, waarmee het tot een van de grotere studieverenigingen in Nijmegen behoort. Sinds collegejaar 2010-2011 is Postelein niet meer alleen de studievereniging van studenten Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde, maar ook voor studenten van de ALPO (Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs). Sinds collegejaar 2017-2018 zijn ook de studenten van PWPO (Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs) hier bijgekomen.

Sinds de oprichting op 21 juni 1995 draagt de studievereniging de naam Postelein. Postelein, ook bekend onder de naam ‘Portuleca Oleracea’, is een bladgroentegewas dat veel warmte vraagt. Het groeit zeer snel en kan in enkele weken geoogst worden. Voor haar ontwikkeling is veel water nodig. Het gewas leent zich uitstekend voor het opvullen van leemten in teeltopvolging. Kortom, Postelein groeit tussen je studie door!

Activiteiten

Studievereniging Postelein organiseert zowel studie- als niet studiegerelateerde activiteiten. Zo worden er bijvoorbeeld workshops, lezingen en excursies georganiseerd, maar ook informele activiteiten zoals borrels, feesten of sportactiviteiten. Daarnaast gaat Postelein jaarlijks op ski- en studiereis en is er ook voor alle leden ledenweekend.

Missie & Visie

Postelein is er om de belangen van de studenten te behartigen. Dit wil zij bereiken door het bevorderen en organiseren van studieactiviteiten, het vormen van een band tussen leden en contact leggen tussen studenten en het werkveld.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 11 juli 2019 om 06:23.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud