Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging Nexus

Studievereniging Nexus

Studievereniging Nexus is dé studievereniging van de opleiding Bedrijfskunde op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
De vereniging is opgericht in 2018 en heeft een actief bestuur. Het bestuur wordt vertegenwoordigd door studenten Bedrijfskunde en zet zich actief in voor haar leden.

‘Nexus’ betekent in het Latijn verbinding. De studievereniging heeft dan ook als primair doel om studenten, de opleiding Bedrijfskunde en de praktijk bij elkaar te brengen en daarmee dus te verbinden. Dit doet de studievereniging door het organiseren van zowel formele- en informele activiteiten voor haar leden. Binnen deze studievereniging staat gezelligheid voorop en nog belangrijker: niks moet, alles mag!

Informatie over Studievereniging Nexus

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging Nexus. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:18 juni 2018
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Bedrijfskunde studenten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Aantal leden/contribuanten:237
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:BAR2
Bestuur / kantoorlocatie:Laan van Scheut 10, Nijmegen
Stad:Nijmegen
Prijs contributie:15

Geschiedenis

Studievereniging Nexus is opgericht op 18 juni 2018 door 3 studenten die naast de opleiding nog iets misten. Deze 3 studenten vonden een studentenvereniging te informeel en te weinig meerwaarde hebben voor opleiding die zij volgden. Daarom hebben zij samen Studievereniging Nexus opgericht. Het doel van de oprichting was het organiseren van activiteiten voor alle Bedrijfskunde studenten, zowel informeel (zoals een feest) als formeel (zoals een bedrijfsbezoek). Inmiddels is Studievereniging Nexus uitgegroeid tot een vereniging met 237 leden met maandelijks vele activiteiten.

Activiteiten

Als studievereniging willen wij de bedrijfskundige theorie verbinden met de beroepspraktijk, hierdoor organiseren wij onder andere bedrijfsbezoeken, netwerkevents en gastcolleges.

Gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel en daarom organiseren wij ook informele activiteiten, om naast je studie ook lekker te kunnen ontspannen. Zo is er maandelijks een borrel in BAR2 voor onze leden en worden er een aantal keer in het jaar feesten georganiseerd in samenwerking met andere studieverenigingen. Daarnaast hebben we ook regelmatig nog evenementen zoals lasergamen, bierproeverij of een studiereis.

Missie & Visie

De missie van Studievereniging Nexus is het verbinden van de studenten Bedrijfskunde met elkaar, de opleiding en de praktijk.

De daarbij behorende visie is: een onmisbaar onderdeel worden voor zowel de opleiding Bedrijfskunde op de HAN als voor
studenten van de opleiding. Daarbij is studievereniging Nexus geïntegreerd in het onderwijsprogramma en dé schakel tussen de opleiding Bedrijfskunde en de praktijk.

Studievereniging Nexus wil dit bereiken door studenten veel te bieden naast de opleiding in de vorm van:
1. Formele activiteiten. Hieronder vallen onder meer de bedrijfsbezoeken, workshops, lezingen en de stagemarkt.
2. Nauwe contacten te onderhouden met de opleiding Bedrijfskunde met het oog op het integreren in de opleiding Bedrijfskunde.
3. Informele activiteiten. Denk hierbij aan de maandelijkse borrels, feesten en evenementen zowel binnen de eigen vereniging als met andere verenigingen.

Overige Informatie

Heb je nog vragen/opmerkingen/suggesties of wat dan ook? Stuur gerust een mailtje naar het onderstaande mailadres! Geen zin om te mailen? Check dan onze Instagram of Facebook!

info@svnexus.nl
https://www.instagram.com/sv_nexus/
https://www.facebook.com/StudieverenigingNexus/

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 9 april 2020 om 19:19.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud