Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging Machiavelli

Studievereniging Machiavelli

Studievereniging Machiavelli is een vereniging voor alle studenten Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. De vereniging biedt haar de leden de kans om mede-studenten te ontmoeten, deel te nemen aan diverse leuke en interessante evenementen, de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en een sterk CV op te bouwen.

De vereniging wordt bestuurd door een zeven-koppig bestuur dat jaarlijks wisselt. Een belangrijk aspect van de vereniging zijn de commissies waaraan leden kunnen deelnemen. De commissies helpen bij de organisatie van evenementen, zoals sociale en politieke evenementen en vele binnen-en buitenlandse reizen. Daarnaast ondersteunen commissies het onderhouden van externe contacten, het werven van acquisitie, het monitoren van het onderwijs en het schrijven van ons ledenblad. Middels commissies kunnen leden medestudenten ontmoeten, organisatorische skills ontwikkelen, werken aan toffe projecten en hun CV verrijken.

Informatie over Studievereniging Machiavelli

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging Machiavelli. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:3 juni 1964
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Studenten Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam
Aantal leden/contribuanten:1500
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Heeren van Aemstel tot en met oktober 2019, wekelijkse borrel op woensdagavond. Café Havelaar vanaf oktober 2019, wekelijkse borrel op donderdagavond.
Bestuur / kantoorlocatie:B1.07 aan de Universiteit van Amsterdam. Nieuwe Achtergracht 166.
Stad:Amsterdam
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Machiavelli-kamer:Geopend van 10:00-16:00.Op de dag na de borrel openen we om 12:00.Borrel:- Tot en met oktober 2019: Woensdagavond 20:00-01:00 (officiële eindtijd, borrel kan doorgaan tot 03:00).- Vanaf november 2019 tot einde academische jaar: Donderdagavond 20:30-01:00 (officiële eindtijd, borrel kan doorgaan tot 03:00).
Prijs contributie:10

Geschiedenis

Machiavelli is 3 juni 1964 opgericht voor het verdedigen van de belangen van studenten Politicologie. De vereniging had toen nog een activistisch karakter. Vanaf de jaren ’80 begon Machiavelli met het verkopen van studieboeken aan haar leden. In de jaren ’90 verdween het activistische karakter, maar bleef de vereniging politiek geëngageerd. Evenementen en borrels werden toen een steeds belangrijker aspect van de vereniging, maar het behoud van de kwaliteit van het onderwijs en de financiële stabiliteit van de vereniging bleef een prioriteit.

Activiteiten

Studievereniging organiseert wekelijks diverse evenementen voor haar leden.
– Sociale evenementen: deze evenementen variëren van sportevenementen tot feestjes en culturele evenementen zoals een comedy night en een talentenshow. Daarnaast organiseert Machiavelli een wekelijkse borrel op de woensdag- of donderdagavond.
– Politieke evenementen: politiek is een gedeelde interesse van onze leden. Daarom nodigt Machiavelli regelmatig belangrijke politici en politieke actoren uit om actuele dringende vraagstukken te bespreken en hierover in discussie te gaan. Ook worden debatten en debattrainingen georganiseerd.
-Carrière gerelateerde evenementen: Machiavelli introduceert haar leden tot de verschillende carrièremogelijkheden na een studie Politicologie. Daarom biedt zij haar leden workshops en masterclasses, maar ook gesprekken met alumni en anderen die werkzaam zijn in het vakgebied.
– Reizen: Machiavelli organiseert zeven keer per jaar een reis. Drie reizen hebben een Europese bestemming die politiek relevant is, maar ook een leuk nachtleven biedt aan bezoekers. Daarnaast reizen wij één keer per jaar af naar een bestemming buiten Europa. Ook wordt het politieke Europese centrum van Brussel twee keer per jaar bezocht. Tot slot organiseert Machiavelli een jaarlijkse roadtrip wedstrijd.

Missie & Visie

Machiavelli vertegenwoordigt de belangen van studenten Politicologie in de breedste zin van het woord. Dit wordt nagestreefd middels de organisatie van vele evenementen, die zowel sociaal als politiek gerelateerd kunnen zijn. Op deze evenementen kunnen onze leden nieuwe mensen leren kennen, aan leuke activiteiten meedoen en over diverse thema’s leren die in het curriculum niet aan bod komen. Daarnaast biedt Machiavelli haar leden de kans om nieuwe plekken op de wereld te ontdekken, die zowel politiek relevant zijn als een feestelijk studentenleven bieden.

Bovendien wordt het onderwijs van onze vereniging constant gemonitord en verbeterd in samenwerking met de universiteit.
Tot slot biedt Machiavelli vele mogelijkheden aan haar leden om hun CV te verrijken, middels de deelname aan commissies of het bekleden van een bestuursfunctie.

Overige Informatie

Machiavelli werkt samen met de andere studieverenigingen van de Faculteit Maatschappij en Gedragswetenschappen (Fv-FMG). Daarnaast vormen wij een nationaal bestuur met alle studieverenigingen verbonden aan de studie Politicologie (Platform voor Politicologie). Tot slot hebben wij nauw contact met andere bestuurskundige studieverenigingen (Landelijk Overlegorgaan Bestuurskundige verenigingen).

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 februari 2020 om 07:20.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud