Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging KOers

Studievereniging KOers

KOers is een studievereniging die ongeveer 130 master studenten van de mastertrack Structural Engineering and Design aan de TU/e vertegenwoordigd. Wij organiseren verschillende evenementen, waaronder; lunchlezingen, workshops, formele als informele borrels, excursies en studiereizen. KOers doet ook mee aan de BetonKanoRace, Batavierenrace en is houder van het wereldrecord langste Bierkratenbrug bouwen (26,69 meter).

Informatie over Studievereniging KOers

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging KOers. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:21-12-1978
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Master studenten Structural Engineering & Design aan de TU/e
Aantal leden/contribuanten:279
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:KOershoek
Bestuur / kantoorlocatie:KOershoek
Stad:Eindhoven
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Elke werkdag van 10:00 tot 15:30

Geschiedenis

KOers is opgericht 21 december 1978 en was toen gelinkt aan de studie Constructief Ontwerpen, KOers staat dan ook voor Konstructief Ontwerpers. In 1985 werd studievereniging Cheops, die de bachelors bouwkunde aan de TU/e vertegenwoordigd, opgericht. Hierdoor werd KOers onderdeel van Cheops met als doelgroep de studenten die voor de mastertrack Constructief Ontwerpen kozen.

In de jaren negentig werd voor het eerst meegedaan aan de Batavierenrace wat tot op heden nog steeds zo is. Ook doet KOers al jaren lang mee aan de BetonKanoRace welke wij in 2011 en 2018 hebben mogen organiseren.

KOers heeft in zijn bestaan drie keer moeten verhuizen. Eerst van het huidige Atlas naar Vertigo en daarna nog twee keer binnen Vertigo. Dit heeft er toe geleid dat KOers nu gehuisvest is in de KOershoek.

In 2016 werdt het ultieme hoogte punt bereikt door het wereld record langste Bierkrattenbrug bouwen over te nemen van Delft met 26,69 meter. In de tussentijd heeft ConcepT twee keer geprobeerd dit record over te nemen maar is tot op heden niet gelukt. De volgende poging wordt gedaan in 2020 door U-Base in Delft.

KOers viert in 2019 zijn 41ste verjaardag. Dit wordt gedaan door het zittende 50ste bestuur.

Activiteiten

Om de maand een lunchlezing
Workshops ter ondersteuning van de vakken, meerdere per jaar.
Borrels
Elke donderdag KOers KOffie tijd
Bedrijf excursies
Excursies naar onder andere Staalbouwdag, Betondag, Circulairdoen, BouwkundeBedrijvenDagen.
Meerdaagse buitenlandexcursie
Intercontinentale studiereis
Sport acitviteiten zoals het Pusphaira 5×5 toernooi, van Lint week, Batavierenrace, Hajraa internationaal vollybal toernooi
BetonKanoRace
Bierkrattenbrug wanneer record verbroken wordt
Einde jaars Barbeque
KOers helpt ook mee aan activeiten gepland door de TU/e

Missie & Visie

KOers is een laagdremplige vereniging die open staat voor alle studenten met een afiniteit voor constructief ontwerpen. Het is voor studenten door studenten met een hoog sociaal aspect. Het doel is om studenten en docenten dichter bij elkaar te brengen middels excursies, workshops en borrels. Daarnaast proberen wij de student kennis te laten maken met onderwerpen die tijdens de colleges niet belicht worden.

Overige Informatie

Zusterverenigingen zijn U-Base (Delft) en ConcepT (Enschede) beiden Civiele Techniek.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 februari 2020 om 12:48.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud