Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging JuristA

Studievereniging JuristA

Studieverenging JuristA is dé studievereniging voor studenten aan de Hogeschool van Amsterdam van de opleiding Hbo-rechten en Sociaaljuridische dienstverlening. JuristA heeft een 5-koppig bestuur dat wordt ondersteund door de acquisitie-, activiteiten- en mediacommissie. Bovenal bestaat JuristA natuurlijk uit haar leden!

Studievereniging JuristA werkt graag samen met professionals uit het juridische werkveld, zoals juridische uitgeverij Boom Juridisch en Athanaeum boekhandel. Hierdoor kunnen wij onder andere standaard 5% boekenkorting aan onze leden aanbieden.
Geef je studietijd de boost die het zeker in deze tijd kan gebruiken en schrijf je direct in bij JuristA! Via deze link kan je de inschrijving indienen: http://www.svjurista.nl/lid-worden/ 

Informatie over Studievereniging JuristA

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging JuristA. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:10 oktober 2011
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Hogeschool van Amsterdam, faculteit Maatschappij en Recht
Url website:website
Stad:Amsterdam

Geschiedenis

Vanuit zowel studenten als docenten van de opleiding HBO-Rechten was een grote vraag naar een studievereniging. Daarom is Studievereniging JuristA op 10 oktober 2011 opgericht. In 2018 is de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) hieraan toegevoegd.

De afgelopen jaren heeft studievereniging JuristA verschillende diverse en gemotiveerde besturen gekend die zich ieder jaar weer met veel enthousiasme inzetten voor het voortbestaan van de studievereniging.

Activiteiten

Borrels, trainingen en lezingen door professionals uit het juridisch werkveld zijn onder meer evenementen die JuristA organiseert. Hierbij kan gedacht worden aan een bezoek aan de ING, de Douane te Schiphol of het organiseren van sollicitatietrainingen en gezellige borrels!
Studievereniging JuristA vindt het namelijk belangrijk dat studenten ook in deze tijd met elkaar in contact komen en hun sociale- en professionele netwerk kunnen uitbreiden. Covid-19 laat het helaas niet toe om deze evenementen fysiek te organiseren, daarom biedt JuristA een afwisselend aanbod van evenementen aan via online-bijeenkomsten. Wanneer de situatie het weer toelaat, zullen wij zo snel mogelijk fysieke bijeenkomsten gaan realiseren: dit is en blijft toch het leukst.

Missie & Visie

De visie van studievereniging JuristA is het blijven vormen van een hechte groep studenten ter verrijking van hun studententijd en eveneens het bieden van een informatief platform waarbij er een reëel beeld wordt gegeven van het juridisch werkveld.

Studievereniging JuristA beoogt dit te bereiken door middel van het organiseren van educatieve en recreatieve evenementen alsmede het aanbieden van (stage) vacatures.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 9 mei 2020 om 18:29.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud