Studiegids » Studieverenigingen » Studievereniging Itiwana

Studievereniging Itiwana

Itiwana is de studievereniging van de studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie. Wekelijks hebben we meerdere activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een bi-wekelijkse borrel of het beroemde hokuurtje dat om de week plaats vindt. Op de borrel gaan we altijd gezellig met elkaar dansen, terwijl de hokuurtjes er zijn om met thee en koekjes studie (of juist niet) -gerelateerde dingen bespreken. Daarnaast organiseren we regelmatig diners, creatieve middagen en tripjes naar musea. Itiwana vindt het echter ook belangrijk dat de leden de mogelijkheid hebben om nieuwe dingen te leren, waardoor er ook vaak educatieve activiteiten worden georganiseerd. Woon bijvoorbeeld een college bij van een antropoloog, of bezoek een van de workshop die worden georganiseerd.

Informatie over Studievereniging Itiwana

Hieronder vind je de informatie die wij hebben gekregen van het bestuur van Studievereniging Itiwana. Mocht je vragen hebben over onderstaande informatie, of zie je dat bepaalde informatie niet meer klopt, horen wij dat graag in de reacties onderaan de pagina

Datum opgericht:24/08/1993
Status:Actief
Doelgroep / instituut:Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie
Aantal leden/contribuanten:400
Url website:website
Sociëteit- of borrellocatie:Momenteel nvt
Bestuur / kantoorlocatie:Het Hok: Wassenaarseweg 52 (Kamer SB-07)
Stad:Leiden
Openingstijden Sociëteit / borrellocatie:Momenteel nvt
Prijs contributie:17.5

Geschiedenis

Sinds 1993 is Itiwana de studievereniging van de studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie. Door de jaren heen zijn we gegroeid tot een actieve en toegankelijke vereniging die bestaat uit meer dan 400 leden. Sinds 2019 hebben we vele internationale studenten verwelkomt en we proberen elke dag weer een beetje meer inclusief te zijn om deze diverse groep een fijn gevoel te geven bij Itiwana.

Activiteiten

Zoals eerder al vermeld heeft Itiwana wekelijks meerdere activiteiten. Deze woorden georganiseerd door een van onze 10 commissies. Elke commissie richt zich op een specifiek onderdeel van de vereniging. Er zijn commissies die magazines maken, een geheel nieuwe Kookcommissie die eten gerelateerde activiteiten organiseert en commissies die reisjes organiseren. En dit zijn maar een paar van alle commissies die we te bieden hebben! Als Itiwana willen we zoveel mogelijk leden bij de studievereniging betrekken als mogelijk is, waarom Engels de voertaal is. Op deze manier hopen we een leuke vereniging voor een diverse groep studenten te zijn.

Ook kan je meerdere keren per jaar met de studievereniging mee op reis. Survivallen in de Ardennen? Check. Liften naar Berlijn? Ook geen probleem. Een supergave studiereis naar Marokko? Jazeker. Als Itiwana proberen we een zo divers mogelijk programma aan te bieden en de reisjes zullen hier zeker niet aan onderdoor gaan.

Missie & Visie

Als Itiwana vinden we het belangrijk dat leden zich thuis voelen. Een studievereniging is natuurlijk een plek zijn waar studenten kunnen praten over studie gerelateerde onderwerpen, maar bovenal willen we gewoon dat leden het naar hun zin hebben en gezellig contact kunnen leggen met andere Cultureel Antropologen. Engels als voertaal hebben draagt hieraan bij, want hierdoor hebben studenten van over de hele wereld Itiwana als plek om op terug te vallen.

We willen ervoor zorgen dat studenten die elkaar nog niet goed kennen bij elkaar gebracht worden, mede door activiteiten te organiseren en ervoor te zorgen dat ons Hok (de chillplek op de Faculteit der Sociale Wetenschappen) altijd een plek is waar mensen terecht kunnen. Binnen Itiwana zijn veel hechte vriendschappen ontstaan, die zelfs jaren na afronding van de studie nog bestaan, en er zijn altijd wel mensen die in zijn voor een praatje. Stap dus zeker eens binnen in ons Hok, of neem een kijkje op onze sociale media: https://www.instagram.com/itiwana_insta/

Overige Informatie

Alle Itiwanaleden zijn ook altijd automatisch lid van het WDO, een Interfacultaire Etnologische vereniging. Elke maand organiseert het bestuur van het WDO een activiteit rond antropologische thema’s zoals cultuur, gender of media. Op die manier kunnen studenten zich buiten de collegezalen verdiepen in antropologie en maatschappelijke problemen! Tijdens de activiteit is er altijd een moment van discussie. Maak je geen zorgen; dit zal nooit tot een verhit debat uitlopen. Het moment is bedoeld om onze gedachtes te delen over de behandelde stof en te reflecteren op de activiteit. De activiteiten van het WDO zijn gratis voor leden van Itiwana.

Vragen of opmerkingen? Reageer nu!

Klik hier om te reageren


Deze pagina is het laatst bewerkt op 27 oktober 2020 om 21:52.

Bronnen: geen

Ga naar de inhoud